Bűnügy

Veszélyes szatírt szeretne „vendégül látni” a rendőrség (fotó)

Megtámadott egy, a csoportjától lemaradó nyolcéves kislányt egy „férfi” Budapesten, a Városligetben. A gyermek száját befogta és húzta magával. Szerencsére észrevették, de a támadónak sikerült elmenekülnie. Tegnap körözést adott ki a rendőrség: egy kispesti lakótelepi ház liftjében egy kilencéves kislányra támadtak rá, egy 30 év körüli elkövetőt keresnek.

Kisiskolás lányokat környékez meg egy szatír, Budapesten. Az első támadás a Városligetben történt, akkor levélben figyelmeztette a szülőket az egyik iskola, a második eset a napokban történt, emiatt a Kispesti Vass Lajos Általános Iskola tett közzé figyelmeztetést a Facebookon.

Egy harminc év körüli férfi lesett a kislányokra, első esetben a Városligetbe induló gyerekcsoportot követve, a második esetben a kislányt az iskolából hazáig követve, majd elkapta a kiszemelt gyermeket, befogta a száját és húzni kezdte magával.

Mindkét esetben az mentette meg az áldozatot, hogy mégis tudott kiabálni és a környezete felfigyelt rá. Kispesten a liftben szerencséje volt a kislánynak, mert éppen jött lefelé egy lakó.

A hatóság az állampolgárok segítségét kéri, a térfigyelő kamera ugyanis felvette azt a 30 év körüli férfit, aki megtámadta a kilencéves kislányt a házuk liftjénél. A tettes 175-180 centiméter magas. A bűncselekmény elkövetéskor narancssárga pólót és szürke nadrágot viselt.

Aki látta, vagy a keresett személyről bármilyen információval rendelkezik, jelentse a 107 vagy 112-es telefonszámon.