Bűnügy

Megúszta felfüggesztett szabadságvesztéssel a rákos betegeket C-vitaminnal „gyógyító” kamuorvos

A nyugdíjas állatorvos - önmagát rákkutatónak kiadva - C-vitaminnal „kezelt” rákos betegeket, Budapesten és a Győr-Moson-Sopron megyei Lébényben „praktizált”. Betegeitől pénzt nem kért, de adományokat elfogadott. A kuruzslással vádolt Dávid Tamás - rossz egészségi állapotára hivatkozva - nem jelent meg a tárgyaláson.


Üdítős dobozokban próbáltak marihuánát átcsempészni Röszkénél

Üdítős dobozokban több mint egy kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy buszon, Röszkén - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).


Három hónapos kisbaba is kellett a pedofil állatoknak - 84 kisgyermeket szabadítottak ki az emberkereskedők fogságából

Gyermekek szexuális kizsákmányolásával foglalkozó pedofilhálózatot göngyölített fel az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) több ország társhatóságával együttműködve, és 84 gyermeket mentett ki az emberkereskedők fogságából. A kimentett gyermek között volt egy három hónapos kisbaba és ötéves testvére is.


Akár három év börtönt is kaphat Kozsó - évekig lopta az áramot és a vizet

Áram- és vízlopással, valamint más bűncselekményekkel is gyanúsítják a „szomorú szamurájt”. Kozsó, azaz Kocsor Zsolt a rendőröknek nem tudta megmagyarázni, miért csak néhány ezer forint áramot fogyaszt az 500 négyzetméteres teaháza. Akár három év börtönbüntetést is kaphat az egykor szebb napokat látott énekes.


A 20 éves Fanni Brazíliából szállította a kokaint, bakancslistája felkeltette a rendőrség érdeklődését

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást B. Károly 38 éves budapesti lakos és két társa ellen. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy megbízásából a 20 éves budapesti K. Fanni Brazíliából kokaint szállított Magyarországra, kettőjük között pedig a 22 éves budapesti B.-né R. Zsuzsanna közvetített.


Elrendelték Czeglédy Csaba és társai előzetes letartóztatását - 3 milliárdos költségvetési csalás a gyanú

Előzetes letartóztatásba helyezte a Szegedi Járásbíróság Czeglédy Csabát és nyolc társát. A hatóságok nagy összegű, több mint hárommilliárd forintos költségvetési csalással gyanúsítják az MSZP szombathelyi frakcióvezetőjét. Czeglédyt korábban már elítélték adócsalás miatt, akkor jogerősen egy év négy hónap felfüggesztett börtönt kapott. 


Bántalmazta és kirabolta volt élettársát

A Tatai Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást - őrizetbe vétele mellett - egy 43 éves tatai lakos ellen.


11 év fegyházbüntetésre ítélték Tanyi Györgyöt

Fegyházbüntetésre ítélte - első fokon, nem jogerősen - a Fővárosi Törvényszék Tanyi Györgyöt, aki a vád szerint előre kitervelten próbált megölni egy fogathajtót még 1996 novemberében a budapesti ügetőn; a bűncselekményben neki segítő két testvére és negyedik társa ugyancsak letöltendő szabadságvesztést kapott.