Sport

Mentsétek meg az Újpest FC-t!

Egyszerűen elfogadhatatlan, ami az Újpest futballklub háza táján történik. A második legrégebben alapított, nagy hagyományokkal rendelkező klubot egy belga tulajdonos látványosan zülleszti szét. Ezt a magyar futballtársadalom nem nézheti tétlenül, ugyanis ez már nemcsak az Újpestről szól, hanem az egész magyar labdarúgásról és annak állapotáról.


Litauszki: „Hetek óta krízishelyzet van Újpesten, hétről hétre ezt a szart hozzuk”

Az Újpest 1-0-s vereséget szenvedett a MOL Fehérvár FC-től a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így a lila-fehérek búcsúztak a sorozattól. A találkozó után a lilák csapatkapitánya, Litauszki Róbert feldúltan, könnyeivel küszködve nyilatkozott az M4 Sportnak.


Harminckét stadion épült tíz év alatt Magyarországon - sokkal több, mint amennyi nemzetközi szintű futballistánk van

Összesen 32 stadion épült fel, és újult meg 2010 és 2020 között állami forrásokból. Minderre a kormány mintegy 350 milliárd forintot áldozott. Ez az összeg a profi focicsapatok arénáira szánt pénzt fedezi, a kisebb pályák, az edzőközpontok és az ezekhez tartozó épületek nincsenek benne. 


Legalja: kormánypárti médiaalapítvány lapja lilamajmozza az újpestieket

Miután Mediaworks kiadvány, így Mészáros Lőrinc nagylelkű ajándékának köszönhetően a nemzetstratégiailag kiemelt jelentőségű kormánypárti médiaalapítványnak része a Dunaújvárosi Hírlap és annak online kiadványa, a Duol.hu is. 


Legyen kevesebb focista, alacsonyabb fizetésért

A 2020-2021-es idénytől 25 főben határozza meg a játékoskeretek méretét a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége az OTP Bank Ligában annak érdekében, hogy csökkenjen a csapatoknál alkalmazásban lévő, de keveset szerepeltetett labdarúgók száma - írja közleményében az MLSZ.


Elegük lett: az Újpest-szurkolók a Fradi elleni meccset is bojkottálják

A hét elején a Pesti Riport is beszámolt az Újpest FC szurkolói csoportjainak közös közleményéről, amiben úgy határoztak, hogy nem látogatják tovább kedvenc csapatuk mérkőzéseit, tiltakozva ezzel a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet döntései ellen.


Az újpesti szurkolók bojkottálják csapatuk meccseit - a belga tulajdonos távozását követelik

A téli fejleményeket (a játékoskeret alapos meggyengülését) látva az újpesti szurkolói csoportok teljes bojkottot hirdettek a futballcsapattal szemben és kérik drukkertársaikat, ne látogassanak ki lila-fehérek meccseire, amíg az Újpest FC és az UTE között nem születik kiegyezés a vitás kérdésekben, továbbá a február 8-i Újpest-Ferencváros derbi napjára demonstrációt is szerveznek a belga tulajdonossal, Roderick Duchatelet-vel szemben.


Feczesin lelépett Újpestről, ingyen igazolt az NB II-be - egyre többen követelik Duchatelet távozását

Az Újpest hivatalos oldalán közölte, hogy mindössze félév után távozik a csapattól Feczesin Róbert. A 33 éves csatár nyáron tért haza, az őszi szezonban 12 meccsen 8 gólt rúgott, ezzel vezeti a magyar bajnokság góllövőlistáját.