Sport

A magyar NB III-ból lett román válogatott Rus, Magyarországot gyalázták a drukkerek Ploiesti-ben

A szezonkezdet óta zajlik az élet a Vidi 23 éves védője, Adrian Rus körül. A szövetségi kapitány, Cosmin Contra ugyanis extrát lát benne, amit persze lehet, hogy csak azért lát, mert a játékosnak van magyar útlevele is. A FIFA szabályai szerint, ha egy játékos valamelyik nemzet felnőtt válogatottjában szerepel, akkor másikban nem játszhat. 


Újpesti ultracsoport: „Tulajdonosunk a legmélyebb bugyrokba zülleszti immár 8 éve imádott klubunkat”

Egy győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel kezdte a 2018/2019-es szezont az Újpest, a lila-fehérek négy ponttal a kilencedik helyen állnak az OTP Bank Liga tabelláján. A legutóbbi fordulóban a Honvéd ellen is vereséget szenvedtek ideiglenes otthonukban, az Új Illovszky Stadionban. Az Újpest egyik ultracsoportja (Viola Fidelity) megelégelte a rossz szereplést, a kiábrándító játékot és hivatalos közleményben jelezte, hogy határozatlan időre felfüggesztjük a szurkolást a mérkőzéseken.


Csányi Sándor: „Mintha ostobák lennének a klubok tulajdonosai”

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke az MLSZ pénteki, éves közgyűlésén éles kritikával illette azokat a magyar klubokat, amelyek szerinte felelőtlenül gazdálkodnak.


Lakatos Csaba kirívó sportszerűtlensége: a középső ujját felmutatva „beintett” a nézőknek - 50 ezer forintra büntették

A célba érkezéskor, a nézők felé mutatta a középső ujját a Kincsem Parkban Lakatos Csaba hajtó, amiért a Versenyintézőség - sportszerűtlen magatartás miatt - 50 ezer forintra büntette a leszállóágban lévő hajtót.


Haladás: Illés Béla 1 forintért eladná a klubot

Kedden éjszakába nyúló közgyűlést tartott Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata. Ennek végén a képviselők megszavazták a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladásnak nyújtandó 150 millió forintos támogatást, amelynek segítségével a labdarúgóklub jobb eséllyel pótolhatja sikeresen az MLSZ licencadó bizottsága által feltárt hiányosságokat.


Nagylelkűen támogatják a hazai vállalkozások az államtitkár úr csapatát

39 millió forinttal támogatták a magyar vállalatok 2018-ban a Puskás Akadémia labdarúgócsapatát. Szép összeg, de eltörpül amellett a közel 150 millió forint mellett, amivel a nagylelkű magyarországi vállalkozások a volt adóhivatali elnök, Tállai András államtitkár csapatát, a Mezőkövesd Zsóryt támogatták.

Elképesztő: közel 46 milliárd forintból működött eddig a felcsúti utánpótlás foci alapítvány

Az Orbán Viktor által létrehozott, Mészáros Lőrinc által vezetett „A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány” a miniszterelnöki falu fociszakkörét majdnem annyi pénzből működteti, mint amennyiből NB I összes többi csapata együttvéve él - persze mindezt a cégek által „felajánlott” TAO-adóforintokból és „adományokból”.


Rossi: ez pályafutásom legnagyobb győzelme

Marco Rossi szövetségi kapitány pályafutása legnagyobb győzelmének nevezte, hogy a magyar labdarúgó-válogatott vasárnap 2-1-re nyert a világbajnoki ezüstérmes horvátok ellen a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.