Aktuális

Nem használják fel az AstraZeneca vakcináit az EU-s országok

Az Európai Unió 27 tagállama között szétosztott mintegy 6 millió 134 ezer dózis AstraZeneca oltóanyagból nagyjából 4 millió 849 ezret nem adtak még be - állítja a Guardian brit lap az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adataira hivatkozva. 


Nagy kaszálásban a gyógyszeripar: a Pfizer és a Moderna már egy harmadik dózist is beadatna a variánsok miatt, aztán jöhetnek az évenkénti oltások

A Pfizer és a Moderna már azt is teszteli, hogy egy harmadik oltás a koronavírus elleni oltóanyagukból milyen hatással van az emberi szervezetre. Feltételezésük szerint azok, akiket harmadik alkalommal is beoltanak, erősebb védelmet nyerhetnek a koronavírus új mutációival szemben is. 


Nincs megállás! Ez a legújabb: „gyerekek nélkül nem lesz nyájimmunitás, muszáj őket minél előbb beoltanunk”

A klinikai kutatások hiánya miatt egyelőre a koronavírus-vakcinák 16 éven aluliaknak nem adhatók, pedig az ő beoltásuk nélkül elbúcsúzhatunk a nyájimmunitástól - fejtette ki újságíróknak tartott sajtótájékoztatóján Dr. Galit Alter, a Harvard Egyetem Ragon Intézetének csoportvezetője, a Harvard Orvosi Karának professzora.


Zacher Gábor: A kínai Sinopharmmal szemben vannak fenntartásai a szakmának

A kínai Sinopharm-vakcina esetében van egy olyan megfogalmazás, hogy nem ajánlják azoknak, akiknél a krónikus betegség nincs megfelelően egyensúlyban, vagy a krónikus betegség akut fellángolása történik, esetleg kórtörténetükben túlérzékenység szerepel.


168 embert hívott fel egy budapesti háziorvos, mindössze 55-öt talált, aki elfogadná a kínai vakcinát

168 pácienst hívta fel, mire sikerült 55 olyat találnia, aki elfogadta, hogy a Sinopharm  kínai vakcinájával oltsák - mondta az ATV Híradójának egy budapesti háziorvos. Arra a kérdésre, hogy  Tóth Ildikó a kínai vakcinát ajánlaná-e a pácienseknek, azt válaszolta, hogy ő egyik vakcinát sem ajánlja egyik betegének sem, de mindenkinek elmondja, melyik milyen típusú oltóanyag, és eldönthetik, hogy melyiket szeretnék.


Dr. Szlávik ezúttal a hallgatást választotta, nem reagált a Pesti Riport kérdéseire

Öt nappal ezelőtt, 2020. február 19-én a Pestiriport.hu hét kérdést küldött e-mailben a médiában a legaktívabb celebeknél is többet szereplő infektológus, Dr. Szlávik János részére. A Dél-pesti Centrumkórház főorvosa nem reagált a megkeresésre.


Feljelentették Orbán Viktort és társait Kriza Ákos temetése miatt

Az eszakihírnok.com portálnak küldött dokumentum tanúsága szerint feljelentést tettek a rendőrségen Orbán Viktor és ismeretlen társai ellen kétrendbeli, a veszélyhelyzet idején a második ütemű védelmi intézkedések megszegése miatt.


A Pfizernél rájöttek, magasabb hőmérsékleten is tárolható a vakcinájuk, mint korábban tippelték

A Pfizer amerikai gyógyszergyár és német partnere, a BioNTech által kifejlesztett, koronavírus elleni védőoltás a jelenleg előírtnál magasabb hőmérsékleten is tárolható a gyártók által pénteken közzétett új adatok szerint.