Aktuális

Koronavírus: 135 beteg meghalt, közel 6400 új fertőzött

6393 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 198 440 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 135 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 364 főre emelkedett - áll a kormányzati tájékoztató portál pénteken, reggel közzétett adatai között. 


Minden harmadik covid-teszt pozitív - rekordközeli emelkedés a fertőzöttek számában

Rekordközeli mértékben emelkedett a fertőzöttek száma, a kórházban ápoltak száma viszont 181-gyel csökkent - ebben viszont az is szerepet játszik, hogy 115-en elhunytak a koronavírus következtében. A tesztek több mint harmada pozitív.


2023 közepétől jönnének a visszaváltható palackok

Kötelezővé válna az italcsomagolások visszaváltása Magyarországon a kormány parlamentnek benyújtott törvényjavaslata alapján. Legalábbis most ez a terv.


Szakértő: a magyar egészségügy összeomlásának vagyunk szemtanúi

A Klubrádió Reggeli gyors műsorában Kunetz Zsombor mentőorvost, egészségügyi szakértőt, a Röntgen blog szerzőjét kérdezték a kórházak állapotáról, a koronavírus-járványról, az új törvényről és általában arról, meddig bírja még az egészségügyi rendszer.


„Celebek” a NAV legnagyobb adósai között

A NAV negyedévente közzéteszi honlapján azoknak a nevét és elérhetőségét is, akik már huzamos ideje tartoznak, és a velük szembeni követelést még nem nyilvánították behajthatatlannak. Jelenleg több mint négyezer nagy adótartozót tartanak nyilván.


Koronavírus: 121 halott, közel 4400 új fertőzött

4397 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 170 298 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.


A magyarok többsége nem oltatná be magát koronavírus elleni vakcinával

Az Euronews kutatása szerint a magyarok nagyon elutasítóak a koronavírus elleni oltóanyagokkal szemben. A 1231 fős mintán végzett reprezentatív felmérés azt mutatja, hogy a megkérdezettek 17 százaléka adatná be magának az oltást, 47 százalékuk egyértelműen elutasítja, 36 százalékuk pedig még nem döntötte el, hogy szeretné-e. 


Soha ilyen sok új fertőzöttet nem találtak még Magyarországon: közel 6500 fő az új rekord

Újabb 6495 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 147 961 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3190 főre emelkedett, 34 010-en pedig már meggyógyultak.