Aktuális

Megtelt a Madách tér a kormány kulturális törvénycsomagja ellen tüntetőkkel

Hétfőn, este 6 órára hirdettek meg tüntetést a frissen beterjesztett kormányzati kulturális törvénycsomag ellen. A csomag, bár valamelyest finomodott az első, kiszivárogott verziója óta, a kulturális szféra önállóságát a beterjesztett verzió is jelentős mértékben csökkentené.


Már kéjgázzal is drogoznak Hollandiában

A holland kormány be akarja tiltani a fiatalok körében partidrogként egyre kedveltebb dinitrogén-oxidot, népszerű nevén kéjgázt vagy nevetőgázt, mint kábítószert.


Felszámolás indult Vajna Tímea gyémántkereskedő cége ellen, hat végrehajtást rendeltek el az évek óta veszteséges társasággal szemben

Andy Vajna özvegye korábban azt mondta: csak a lúzereknek nem telik gyémántra...


Ilyen jóképű fiatalember a volt szépségkirálynő testvére

Szick Petra volt szépségkirálynőről már sokat lehetett hallani, olvasni, viszont azt kevesen tudják, hogy van testvére. Méghozzá: fiú.


A pillanat, amikor a hihetetlenül pártatlan Horváth K. József megmutatta, hogyan kell úgy „cikket” írni, hogy annak az égvilágon semmi értelme ne legyen - a nyálcsorgatáson kívül

Egyáltalán nem aktuális, hiszen már 4 éve történt, de csak most akadtunk rá - véletlenül - arra a sajtótörténeti gyöngyszemre, amelyet ennyi idő elteltével is közlésre érdemesnek ítéltünk. Ha másért nem, elrettentő példának.


Drágult a sertéshús, a tejtermékek és a gyümölcs is

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott jelentése szerint októberben a fogyasztói árak átlagosan 2,9 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel azelőtt, a maginfláció 4,0 százalékra emelkedett.


A NER-lovagok mohósága, rongyrázása veszélyeztetheti a Balaton ökológiai épségét

A Balatoni Limnológiai Intézet (BLI) hallatja hangját, aminek komoly okai vannak. A napokban kiadott közleményükben úgy fogalmaznak, megdöbbenéssel értesültek az újabb, környezetet veszélyeztető beruházási folyamatokról és tervekről a Balatonnál. Ész nélkül építkeznek a NER-lovagok.


„Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!” - drasztikusan megugrott a külföldi munkavállalók száma

Két éve a három legnagyobb munkaerőküldő országból mintegy tizenegyezren érkeztek Magyarországra, számuk 2018 végén már megközelítette a harmincötezret.