Aktuális

Pestiriport.hu nyári szünet: 2018. június 25-től szeptember 02-ig

Tájékoztatjuk a Kedves Olvasókat, hogy a Pestiriport.hu bulvár portál szerkesztősége 2018. június 25. naptól 2018. szeptember 02. napig nyári szabadságra vonul, a hírszolgáltatás a jelzett időszakban szünetel.


Milliók éheznek Jemenben

Humanitárius válságtól tartanak Jemen legfontosabb kikötővárosában, Hudajdában - írja a Euronews. A fegyveres összecsapások szerdán elérték a lakott területeket is, a szaúdi vezetésű arab koalíciós erők visszafoglalták a repülőteret az Irán által támogatott síita húszi felkelőktől.


Ötször akkora a költségvetés hiánya, mint tavaly ilyenkor

Öt hónap alatt 1187,5 milliárd forint hiányt mutat az államháztartás központi alrendszere, közölte szerdán a Pénzügyminisztérium. Ez az egész évre előirányzott összeg 87,3 százaléka.


Megszűnik jövőre szinte az összes cafeteria

Jövőre a SZÉP-kártya marad az egyetlen kedvező adózású cafeteria-elem a kedden beadott adócsomag szerint.


Elbukott Orbánék „szabadságharca”: drágulnak a pálinkák és az Unicum

Az Európai Bizottsággal szemben vesztett csatát a szabadságharcos kormány, így a most benyújtott adómódosítás szerint a gyümölcspárlatok és a gyógynövényes italok adója is növekedni fog. 


Az olasz belügyminiszter sajnálja, hogy nem toloncolhatja ki az országában élő cigányokat

Az Olaszországban élő cigányok összeszámlása mellett foglalt állást az olasz belügyminiszter. Sok cigánycsalád összetákolt telepeken él, ezek többnyire lakókonténerek vagy fából ácsolt viskók, mellékhelység nélkül. A romagyerekeket gyakran bűnszervezetek „alkalmazzák” zsebtolvajokként az üdülővárosokban, a fiatal lányok jelentős része prostitúciós tevékenységet végez.


A betolakodók nagy része hamis személyazonossággal él Németországban

Nyilatkozott az M1-nek egy német nőnek az apja, aki egy afrikai bevándorlóval élt együtt évekig, majd mikor össze akartak házasodni kiderült: a fekete férfi nem is az, akinek mondja magát. Egyes becslések szerint a bevándorlók kétharmada hamis néven vagy több személyazonossággal él Németországban. A napokban kiderült, hogy a tizennégy éves lány meggyilkolásával gyanúsított iraki férfinek sem az a neve, mint amit eddig mondott, illetve az életkora sem stimmel.


Bevonták a „Viszkis” jogosítványát, miután ittas vezetésen érték

A „Viszkis” néven ismertté vált exhokis, exbankrabló, médiaceleb-keramikus a múlt hétvégén, egy fesztiválon vett részt, Szegeden, itt ült alkoholfogyasztás után a volán mögé, és ha már ott ült, el is indult a volánhoz tartozó autóval. Mondanánk, hogy a név kötelez, de egyrészt nem viszkit (whiskey-t/whiskyt), hanem pálinkát ivott, másrészt az a név amúgy se túl jó ómen manapság.