Aktuális

Durvul a koronavírus-járvány: 1070 új fertőzött, 8 haláleset egy nap alatt

Egy nap alatt 1070 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ez az eddigi legmagasabb napi esetszám Magyarországon. Összesen 17 990 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.


„Nem a lélegeztetőgépek száma szab gátat a súlyos betegek gyógyításának, hanem a megfelelő szakszemélyzet alacsony száma”

Mindössze kétezer intenzív terápiás szakápoló van az országban - figyelmeztet dr. Máté-Horváth Nóra aneszteziológus. Szerinte nem igaz, hogy senki nem marad ellátatlanul, és hogy a kórházi kapacitások szinte korlátlanul állnak rendelkezésre. Orbán megint nem mondott igazat.


Teljesen kicsúszott az ellenőrzés a magyar hatóságok kezéből a koronavírus-járvány terjedése felett

Az ezer főre jutó elvégzett koronavírus-tesztek rangsorában Magyarország az utolsó előtti helyen áll Európai Unió tagországai között. Egyedül Horvátországban alacsonyabb ez az arány. Magyarországon 1000 lakosra mindössze 55 teszt jut.


Magyarországon brutálisan tombol a koronavírus-járvány - a halálesetek a következő hetekben nagyon meg fognak emelkedni

„Senkit ne tévesszen meg az, hogy most elsősorban a fiatalok fertőződnek, és ne higgye, hogy az idősebb korosztály biztonságban van. Sajnos ez egyáltalán nem igaz” - mondta Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának vezetője egy online szakmai beszélgetésen.


Orbán azonnali hatállyal menesztette a titkosszolgálat főigazgatóját

Szeptember 15-i dátummal, vagyis azonnali hatállyal, indoklás nélkül menesztette Orbán Viktor miniszterelnök Kiss Zoltánt, az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) főigazgatóját - a döntésről a szeptember 14-i Magyar Közlönyből értesülhetett a közvélemény.


Teljes a káosz: mégsem törölték el az ingázókra vonatkozó harminc kilométeres korlátozást

A korábban megjelent információval ellentétben mégsem törölték el a szomszédos országokba ingázó munkavállalókra vonatkozó 30 kilométeres és 24 órás utazási korlátozásokat. Csak a szokásos: nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal…


Budapest megtelt - a fővárosiak többsége támogatja az autósforgalom csökkentését

A budapestiek 69 százaléka támogatná az autósforgalom csökkentését Budapesten - ez derült ki a Závecz Research friss kutatásából. Az ATV által megkérdezettek is hasonló állásponton vannak.


Koronavírus: rekordszámú, 916 új fertőzöttet azonosítottak, két beteg elhunyt

916 új fertőzöttet azonosítottak, két beteg pedig elhunyt az elmúlt 24 órában Magyarországon - adta hírül szombat reggel a kormányzati tájékoztató portál.