Politika

Semjén beszólása miatt bekérették a stockholmi magyar nagykövetet

Orbán Viktor kormányfő évértékelője után Annika Strandhäll szociális ügyekért felelős svéd miniszter a Twitter közösségi portálon a harmincas évek Németországához hasonlította a magyar családtámogatási rendszert. Ezt követően bekérették a budapesti svéd nagykövetet, Niclas Trouvét.


Az új kormánybiztos képes bármihez érteni

Áprilistól Fodor Gergely kormánybiztosként felel a Budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. A férfi egyébként igazi Jolly Joker.


A kormány elismerte: tényleg nem volt rendben az Elios-ügy

A magyar kormány is elismerte, hogy az Elios-ügyben helye van a támogatásmegvonásnak. A magyar fél először 25 százalékos büntetést vállalt volna be az uniónál, ezzel lényegében elismerve, hogy Tiborcz Istvánék projektjével nem minden volt rendben.


Közel 300 százalékkal emelkedett az országgyűlési képviselők fizetése

A kormány folyamatosan azzal büszkélkedik, hogy növekednek a bérek az országban, de a kommunikációból az valahogy mindig kimarad, hogy a képviselők jártak eddig a legjobban a fizetésemelésekkel. A Népszava összesítése szerint a parlamenti képviselők illetménye az elmúlt nyolc évben 232 ezer forintról 2018-ra majdnem 900 ezer forintra nőtt.


Gyurcsányék hallgatnak a Portik-szálról

Hallgatásba burkolózott a Demokratikus Koalíció (DK), miután Gyárfás Tamás a Magyar Nemzetnek adott interjújában tényként beszélt arról, hogy az 1990-es években olajbűnözőként elhíresült Portik Tamás nagyon szeretett volna Gyurcsány Ferenccel találkozni, aki 2004 szeptemberében lett miniszterelnök.


„Far-hát kommandónak” és „hülye nyugdíjasoknak” nevezik az őket támogató időseket a Jobbiknál

Far-hát kommandónak, hülye nyugdíjasoknak nevezi a Jobbik médiaalapítványának kuratóriumi elnöke a párt időskorú szimpatizánsait egy Magyar Nemzethez került hangfelvételen. Silhavy Máté tavaly áprilisban saját irodájában becsmérelte a nyugdíjasokat, ideértve a Jobbik saját szavazóit is. A felvételen az is hallható, hogy Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke egy „nem hülye nyugdíjast” a far-hát kommandó alezredesének titulált.


„Fel fogjuk számolni a szegénységet Magyarországon” - ígérte vasárnapi beszédében Orbán Viktor

A kormányfő hétpontos családvédelmi akciótervet bejelentett be a Várkert Bazárban megtartott évértékelőjén, továbbá beszélt a kialakulófélben lévő szocialista-náci koalícióról, de arról is, hogy az emberek többsége előre tudott lépni az elmúlt években, terveznek, dolgoznak, építkeznek, gyermekeiket iskoláztatják.


Megint megússzák a kamupártok: milliárdokkal tartoznak, a NAV pedig csak 8 ezer forintot hajtott be

Jelöltenként egymillió forint közpénzt vettek fel, 2,6 milliárddal tartoznak, az összeg 0,0003 százalékának, azaz 8169 forintnak nyúlt utána az állam. Nevetséges.