Politika

Folyamatosan nő a gyerekvállalási kedv - hazudja az Emmi, amikor egyre kevesebb gyerek születik

A KSH a 2019-es januári demográfiai adatokat vetette össze a 2018-as adatokkal, és kiderült, hogy minden mutatóban rosszabbak a legfrissebb adatok, mint az egy évvel korábbiak, ez pedig már a kormány tavaly meghirdetett családok évének első hónapjait is minősíti.


Szalma Botond: „a családom biztonsága az első”

Visszalép Szalma Botond a polgármester-jelöltségtől. Az ellenzéki pártok közleményt juttattak el hozzánk, melyben azt írják: tájékoztatják az ország és Újpest közleményét arról, hogy a valamennyi ellenzéki párt által támogatott polgármesterjelölt nyomós, családi okok miatt nem tudja a továbbiakban vállalni az ellenzéki polgármesterjelölti feladatokat.


Orbán Viktor: „Az iszlám világból érkezett emberek egy magas civilizációt képviselnek”

Részlet Orbán Viktor miniszterelnök az Arab Bankok Szövetségének éves közgyűlésén, 2015. június 9-én mondott beszédéből. Amikor még másként látta az iszlám világot…


Levélben kérik Orbántól, hogy mondassa le Pócs Jánost, mert „egyetlen emberrel, egyetlen alkalmazottal sem bánhat így egy politikus”

„Egyesületünk nevében a legmélyebb felháborodásunkat tolmácsoljuk, egyben javasoljuk, hogy pártelnökként kezdeményezze Pócs János országgyűlési képviselő lemondását a mandátumáról” - írta Orbán Viktornak címzett levelében Setét Jenő aktivista, az Idetartozunk Egyesület elnöke.


Kövér László: „Én szocialistának tartom magam”

„Sokat gondolkodtam azon, vajon mi a baj velünk? Miért nem szeretnek bennünket? Hiszen tulajdonképpen nem csináltunk semmit…Aztán rájöttem, hogy mi a gond: mi azt mondjuk, amit gondolunk...


A Fidesz alelnöke az Európai Néppárttal kialakult viszonyról: „Szétköltöztünk, de még nem váltunk el”

„Szétköltöztünk, de még nem váltunk el” - nagyjából ezzel a rövid mondattal foglalta össze a Fidesz és az Európai Néppárt a héten már a magyar kormánypárt felfüggesztésével végződő vitát Novák Katalin az őt interjúvoló Magyar Hírlapnak.


Weber: „a Néppárt függesztette fel a Fidesz tagságát”

Bár Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppárt szerdai ülését követően azt mondta: a Fidesz tagságával kapcsolatban nem egyoldalú döntésről, hanem közös megegyezésről beszélt - az EPP csúcsjelöltje, Mafred Weber ezt nem így látta.


A Fidesz a saját bölcseit küldi a Néppárt bölcseire - durva lesz

Mivel szerdán felfüggesztésre került a Fidesz néppárti tagsága, a bölcsek tanácsát, vagyis három veterán politikust (Herman Van Rompuy,  Wolfgang Schüssel és  Gert Pötteringet) bízták meg, hogy készítsenek jelentést a magyar jogállamiságról és a Fideszről. Végül pedig javaslatot tesznek az Európai Néppártnak, hogy mi legyen a Fidesszel.