Politika

„Nem szexelek fideszessel” - manipulált képpel szidta Bősz Anettet a KDNP-s államtitkár

Aradszki András KDNP-s országgyűlési képviselő és energiaügyi államtitkár kitett egy posztot a Facebookra, amin Bősz Anett, a Liberálisok által a parlamentbe juttatott, de épp a DK-frakcióba átülő képviselője az MSZP-s Gurmai Zita mellett áll a parlamentben, és mindkettőjükön egy „Nem szexelek fidesszessel” feliratú póló van.


Csintalan: Orbán Viktor sose fog elmenni, ha csak el nem zavarják

„Mosolygok azokon, akik azt gondolják, hogy Orbán majd elmegy magától, mondjuk tíz év múlva. Orbán sose fog elmenni, ha csak el nem zavarják, vagy egyébként az élet ezt nem rendezi el. Mert ennek a rendszernek ez a természete. Az önkényuralom, tudod, az olyan, hogy nincs visszafordulási lehetőség” - mondta Csintalan Sándor a Hírklikknek. Aztán azt is mondta, hogy „az igazi atombomba pont az volt, hogy Simicska felmondta azt a politikai alkut, amiben együttműködött Orbánnal. Hogy ez nem volt elég? Hát nem. Még ma is vannak olyanok, akik azt állítják: 2018-ban Simicska akadályozta meg, hogy legyen kormányváltás. Ez egy vicc.”


Újabb „gyurmázás”: a Fidesz benyújtott egy javaslatot, amivel gyakorlatilag megbénítanák az ellenzéket

Komolyan korlátozhatja mind a független, mind a pártszínekben parlamentbe jutott képviselők alapvető jogait és mozgásterét az a módosító javaslat, amit nyolc fideszes képviselő nyújtott be a parlamentnek.


Durva jóslat: 375 forint lehet az euró, Magyarország kiléphet az EU-ból

Magyarország sztorija is bekerült a Saxo Bank minden évben elkészített, következő évre vonatkozó 10 legmeghökkentőbb jóslata közé. Ez a lista olyan sztorikat tartalmaz, amelyek bekövetkezésének csekély az esélye, de óriási lehet a (piaci) hatása. A magyar sztorit a Saxo vezető közgazdásza írta az anyagba, mert szerinte Magyarország 2020 végéig lépéseket tehet az EU-ból való kilépésre, hiszen annyira eldurvulnak majd a viták Brüsszellel és az EU-pénzek is megcsappannak, mindez pedig a befektetők megriadása miatt 375-ig lökheti majd a forintot az euróval szemben.


Nem vette tárgysorozatba a Fidesz a török agressziót elítélő nyilatkozatot

Személyeskedésig fajult a vita az Országgyűlés külügyi bizottságának mai ülésén, ahol annak az állásfoglalásnak a tárgysorozatba vételét tárgyalták a képviselők, amely az Észak-Szíriában történő török katonai agresszió elítélését tartalmazta.


Nem összeesküvés-elmélet, tény: tíz internetezőből kilencet megfigyelnek a kormányok

Az amerikai Freedom House szerint a világ internetező felhasználóinak 89 százalékát figyelik meg valamilyen módon a kormányok. Ez nagyjából 3 milliárd embert jelent. Magyarországon a Rogán Antal által irányított Miniszterelnöki Kabinetiroda több közösségi oldal, köztük a Facebook és a Twitter felületén megjelent bejegyzéseket és cikkeket figyeltet - kulcsszavak alapján - egy magáncéggel.


„Mondják ki végre: Borkai nem!” - folytatódik a győri polgármester elmozdításáért indított aláírásgyűjtés

Másfél hét leforgása alatt meghússzorozódott az a kezdeti bő 100 aláírás, amelyet a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt elmozdításáért indítottak el „Győr Igen - Borkai Nem!” címmel - ezt közölte szombaton, reggel az akciót beindító kör. Közleményük szerint bár jelentős sikert értek el, bőven van még tennivaló, hiszen még nem tudni, mi lesz a Győr polgármesterségét októberben ismét elnyerő Borkai Zsolt sorsa.


A Miniszterelnöki Kabinetiroda az adófizetők pénzéből magáncéggel figyelteti az adófizetők magánvéleményét a Facebookon és a Twitteren

Egy szeptemberben szignózott szerződésből derült ki, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda több közösségi oldal, köztük a Facebook és a Twitter felületén megjelent bejegyzéseket és cikkeket figyeltet egy magáncéggel. El is mondták, hogy miért, és a választ valószínűleg ön is kitalálja: Soros.