Politika

Orbán Viktor: Az elmúlt hét év eredményeinek megvédése a tét

A jövő évi parlamenti választás tétjéről, a világrend változásáról és az új francia elnök Európával kapcsolatos elképzeléseiről is beszélt Orbán Viktor a kötcsei polgári pikniken - mondta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.


Két nappal Orbán látogatása előtt félreállították Pécs polgármesterét

Szokatlan dolog történt Pécsen: egy stratégiai irányító testületet ültettek Páva Zsolt fideszes polgármester fölé, hogy a város kellőképpen helyt tudjon állni a település előtt álló feladatok ellátásában, a pénzügyi kihívásoknak jobban meg tudjon felelni, és a helyi gazdaság megerősödése is új lendületet vehessen.


Orbán: „Ha a magyarok biztonságáról van szó, akkor számunkra ott nincs pardon”

Erős kampányra kell készülni, amely már ősztől beindulhat - erről beszélt a hivatalosan a nemzeti konzultáció országjárását lezáró rendezvényen, Budapesten Orbán Viktor. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy Soros György Európát fenyegeti a migránsbizniszével, de a „multikulti” dugába dőlt, megbukott, a magyarok pedig nem akarják, hogy menekültet telepítsenek be hozzájuk - egyet sem, átmenetileg sem.


Keményen bírálta a plakáttörvénnyel összefüggésben az MSZP-t a pártot nemrég elhagyó politikus

A jelenleg független képviselőként tevékenykedő Demeter Márta kifejtette, hogy az Országgyűlésen végül egy feles jogszabállyal átvitt fideszes javaslat egyértelműen mutatja, hogy a kormánypártok mindenre képesek a hatalom megtartásáért, de szerinte az is fontos tanulság, hogy az MSZP aktív szereplőjévé vált a játéknak.

Orbánék csak „pihentetik” a kötvénybizniszt?

„Mindenhol ugyanazokat a neveket hallottuk vissza. Habony Árpád, Habony Árpád, Rogán Antal, Rogán Antal. Sőt, még Orbán Viktor is személyesen győzködte az egyik ügynököt, hogy a magyar kormány most csak szünetelteti ezt az egész konstrukciót és a választások után újranyitja” - mondta Wiedemann Tamás, a Magyar Nemzet újságírója a HírTv Célpont című műsorában a letelepedési kötvényekről. 


A liberális Momentumot fényezi a brit hetilap

Orbán Viktort diktátorozza, a Momentum Mozgalmat pedig a magyar liberális oldalt összefogni képes pártként mutatja be a The Economist nevű brit hetilap. Azonban ugyanaz az írás arról is beszámol, hogy Fekete-Győr Andrásék egyik párttal sem kívánnak összefogni, sőt az egész magyar politikai elitet leváltanák . A kormánykoalíciót egyszerre sérülékenynek és stabilnak ábrázolja az önmagának ellentmondó cikk. A néppártosodó Jobbikot ultra-nacionalistának nevezik, ugyanakkor radikális szavazóik elvesztéséről számolnak be.


Zavar a gépezetben: az MSZP-frakció kirúgta Botka emberét

Sztárgázsinak is nevezhető, havi 1,1 millió forintos juttatásról állapodott meg korábban Botka László bizalmasával, Kerényi Györggyel a szocialista párt. Az MSZP-frakció ebből 800 ezer forintot, a párt pedig 300 ezret biztosított volna a szocialisták új kommunikációs vezetőjének. Az egyezség azonban tiszavirág-életűnek bizonyult, mivel a frakcióban és az országos elnökségben is kiverte a biztosítékot a Czeglédy Csaba őrizetbe vételét követő kommunikáció.


Jobbik: a Fidesz-t és az MSZP-t az elmúlt 27 év közös korrupt múltja fonja össze

A Jobbik szerint a Fidesz és az MSZP szimbiózisban él, egyik sem létezhet a másik nélkül, a két pártot összeköti az elmúlt 27 év közös korrupt múltja, ezért soha egyiknek sem kellett tartania a másik kormányzása alatt az elszámoltatástól - mondta Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.