Politika

Orbán még legalább négy évet akar, szerinte a Fidesz készen áll a választásra

A Fidesz tisztújító kongresszusán beszélt Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint a párt készen áll a választásra, és újabb 4 évre van szükségük. Magyarország meg fogja védeni határait, meg fogja akadályozni a „Soros-terv” végrehajtását, és végül ezt a küzdelmet is megnyeri - jelentette ki a kormányfő.


Orbán Viktor: A magyarok megvédik a határaikat

Európában nem új nagy terveket kell kovácsolni, hanem meg kell védenünk azt, amit már elértünk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, Passauban. A kormányfő kijelentette: Magyarország úgy döntött, nem akar máshonnan érkező, más kultúrájú népcsoportokat.


Soros „be fog lépni” a magyarországi választási kampányba

Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: sajtóhírek szerint Soros György több mint 18 milliárd dollárt, azaz 4716 milliárd forintot utalt át vagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak.


Az MSZP most éppen azért dolgozik, hogy „legyen egy civil, külső miniszterelnök-jelöltje” - aztán a jövő hónapban majd másért fog

Botka László lemondása után ült össze az MSZP választmánya, amely ügy döntött: nem állítanak újabb szocialista kormányfőjelöltet. Tárgyalnak a többi ellenzéki párttal, és keresnek egy megfelelő civilt.


Orbán Viktor: Az elmúlt hét év eredményeinek megvédése a tét

A jövő évi parlamenti választás tétjéről, a világrend változásáról és az új francia elnök Európával kapcsolatos elképzeléseiről is beszélt Orbán Viktor a kötcsei polgári pikniken - mondta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.


Két nappal Orbán látogatása előtt félreállították Pécs polgármesterét

Szokatlan dolog történt Pécsen: egy stratégiai irányító testületet ültettek Páva Zsolt fideszes polgármester fölé, hogy a város kellőképpen helyt tudjon állni a település előtt álló feladatok ellátásában, a pénzügyi kihívásoknak jobban meg tudjon felelni, és a helyi gazdaság megerősödése is új lendületet vehessen.


Orbán: „Ha a magyarok biztonságáról van szó, akkor számunkra ott nincs pardon”

Erős kampányra kell készülni, amely már ősztől beindulhat - erről beszélt a hivatalosan a nemzeti konzultáció országjárását lezáró rendezvényen, Budapesten Orbán Viktor. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy Soros György Európát fenyegeti a migránsbizniszével, de a „multikulti” dugába dőlt, megbukott, a magyarok pedig nem akarják, hogy menekültet telepítsenek be hozzájuk - egyet sem, átmenetileg sem.


Keményen bírálta a plakáttörvénnyel összefüggésben az MSZP-t a pártot nemrég elhagyó politikus

A jelenleg független képviselőként tevékenykedő Demeter Márta kifejtette, hogy az Országgyűlésen végül egy feles jogszabállyal átvitt fideszes javaslat egyértelműen mutatja, hogy a kormánypártok mindenre képesek a hatalom megtartásáért, de szerinte az is fontos tanulság, hogy az MSZP aktív szereplőjévé vált a játéknak.