Politika

„A korrupt magyar kormány rejtegeti a korrupciójukról szóló GRECO-jelentést”

Az Orbán-kormány valamiért nem engedi nyilvánosságra hozni az Európa Tanács szakszervének vizsgálati anyagait, pedig a 49 országot tömörítő testület parlamenti közgyűlése már fel is szólította erre.


Felfüggesztették Volner János párttagságát

Az elnökség péntek éjjeli döntése után szombaton elindult az etikai vizsgálat Volner János ellen, az Etikai bizottság pedig az eljárás idejére felfüggesztette a képviselő párttagságát - közölte Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója.


Orbán a luxusutazásairól: „30 éve így megyek, jövő héten is így fogok”

Ismét megjelent Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben az azonnali kérdések óráján, ahol minden ellenzéki képviselő kérdésére válaszolt. A kormányfő kijelentette: hiába támadják minden héten, a jövőben is elutazik külföldre a magyar illetőségű eseményekre, legyen szó sportról vagy kultúráról. „30 év óta így van, soha senki nem kifogásolta”. Orbán a lekötelezésről azt mondta: „szeretném látni azt az embert, aki engem le tud kötelezni”.


Ellenállást hirdetett a Jobbik: „az Orbán-rendszer egyre inkább lenézi a magyar embereket, egyre inkább korrupt”

Szombaton tartja kongresszusát Budapesten a Jobbik, ahol ellenállást hirdettek az Orbán-rendszer leváltása érdekében, és egyhangúan elfogadták „A nemzeti ellenállás kiáltványát”.


Orbán dönti el, hogy beleírja-e az „ajándék repülőutakat" a vagyonnyilatkozatába

Az Átlátszó írta meg, hogy Orbán Viktor magángéppel utazott haza a Mol Vidi bulgáriai mérkőzéséről, illetve gép útja gyanúsan sokszor keresztezte annak a luxusjachtnak is az útját, amelyen megfordult egy rakás NER-közeli személy. A hivatalos közlés szerint a miniszterelnököt Garancsi István repteti, mintegy „ajándékként”.


Egy fideszes képviselő „megoldása”: Molotov-koktélt dobok az irodájára!

Tóth Pál, az ózdi Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője a testület tegnapi ülésén - élő közvetítésben - terrorcselekmény elkövetésével fenyegette meg a Városüzemeltetési Intézmény igazgató asszonyát.


Hollik István szerint Garancsi magánrepülője elindult volna Orbán Viktor nélkül is - „zéró tolerancia van a korrupcióval szemben a Fideszben”

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában kapta meg a lehetőséget Hollik István, a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője, hogy elmagyarázza, mennyire nincsen semmiféle ügy abban, hogy a magyar miniszterelnököt közbeszerzéseken sok tízmilliárdot kaszáló üzletember repteti meccsekre magánrepülőgépen.


Jobbik: „ez egy maffiaszerű működésre épülő rendszer, amit a kormány irányít”

Napokon belül kidolgozza javaslatcsomagját a Jobbik arról, miként szigorítanák a politikusoknak adható ajándékok rendszerét - jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György, az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezető-helyettese.