Politika

„Maradandó károsodás nélkül ezt már nem fogja megúszni Orbán”

„Csakis önkéntes távozással orvosolható az, ha egy jogállamban egy jogvégzett ember szembehelyezkedik egy bírói ítélettel” - szögezte le Bárándy Péter ügyvéd, volt igazságügyi miniszter annak kapcsán, hogy a kormányfő két ügyben is a jogerős ítélet figyelmen kívül hagyása mellett döntött. Orbán önkéntes távozását persze nem tartja elképzelhetőnek, „de arról beszélünk, ami az arc megőrzése végett ebben a helyzetben megtehető”. Akárhogyan is, az biztos, hogy ez is egy szög lesz a rezsim koporsójában, mert bár a társadalom és Európa egyelőre még el fogja viselni, de maradandó károsodás nélkül ezt már nem fogja megúszni Orbán.


2015 óta 100 milliárdot szórt el propagandára a kormány

2015 szeptemberében derült ki, hogy Rogán Antal önálló tárcát kap, és a kormányzati propagandáért felelős Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője lesz. Ennek a szervezetnek köszönhetjük az „Állítsuk meg Brüsszelt!” kampány mellett a „Stop Soros”, vagy éppen a „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén” nevezetű hirdetéscunamikat, valamint a nemzeti konzultációkat is. A hvg feltérképezte, hogy 2015 és 2018 vége között a Kabinetiroda összesen 68,5 milliárd forintot költött el kormányzati kommunikációra és konzultációra.


Győr: tiszta és zöld várost ígér az ellenzék polgármester-jelöltje

A közös ellenzéki polgármesterjelölt, Pollreisz Balázs személye a legjobb biztosíték arra, hogy Győr egy tiszta és zöld város legyen - hangoztatta a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke szombaton, sajtótájékoztatón a nyugat-dunántúli megyeszékhelyen.


„A fiatalok látnak egy pocakos, ősz hajú, fáradtnak tűnő bácsit, aki ráadásul még fiatal demokratának is vallja magát”

A  2019. október 13-án tartott önkormányzati választások óta sem a közszolgálati tévé, sem a közszolgálati rádió műsoraiba nem hívták még meg Karácsony Gergely főpolgármestert, derül ki a Mozgó Világ folyóirat hamarosan megjelenő interjújából. A megnyert választás azt is bizonyítja, hogy a lakájmédia hatékonysága rendkívül alacsony” - jegyezte meg.


A Fidesz szavazta meg a börtönkártérítéses törvényt, ami miatt most rinyálnak

Egy hete Orbán Viktor miniszterelnök arra utasította Varga Judit igazságügyi minisztert, hogy függesszék fel a büntetés-végrehajtásban résztvevő raboknak a fogva tartási körülmények miatti megítélt állami kártérítések kifizetését. Szerdán a felfüggesztés életbe is lépett, és többmilliárd forintot tart így bent az állam. Csakhogy erre a kártalanításra a fogvatartottak pont a Fidesz-kormány által, 2016-ban hozott törvény miatt jogosultak. 


Orbán Viktor rendszere megbukott az Európai Parlament előtt

A Jobbik európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalán reagált arra, hogy az Európai Parlament megszavazta a Magyarország és Lengyelország ellen indított jogállamisági eljárással összefüggő, a két uniós tagállamot elmarasztaló állásfoglalást.


A főpolgármester a kukaszámla kiegyenlítéséhez köti az atlétikai vb megrendezését - 10 milliárd forint a tét

Ráijesztett a kormányra Karácsony Gergely főpolgármester abban az ügyben, hogy az állami kukaholding nem utalja át a fővárosi szemetescégnek a 10 milliárdos tartozását. Úgy tűnik, az Orbán-kormány minden fronton kekeckedni próbál a fővárossal.


Megszavazta az Európai Parlament: romlott a jogállamiság helyzete Magyarországon

Hatalmas többséggel elfogadták a módosító indítványt is, amely az uniós pénzek felhasználását a jogállam tiszteletben tartásához kötné. A határozatot az Európai Néppárt képviselői is támogatták.