Politika

Pártként folytatja a Mi Hazánk Mozgalom

„Dúró Dóra vállalja a Mi Hazánk szolgálatát a magyar Országgyűlésben, én pedig vállalom, hogy zászlót bontunk, és ezennel bejelentem a Mi Hazánk Mozgalom, mint új politikai erő megalapítását” - jelentette be Toroczkai László az ásotthalmi zászlóbontáson. Dúró Dóra pedig jelezte, hogy nem adja vissza mandátumát, független képviselőként, de a Mi Hazánk Mozgalmat képviselve folytatja munkáját. Céljuk pozitív jövőképet nyújtani, olyan országot építeni, ahonnan nem elmennek, hanem ahová visszaköltöznek a magyarok.


Toroczkai szerint egy éven belül erősebbé válhatnak, mint a Jobbik

Szombaton zászlót bonthat a Mi Hazánk Mozgalom, és ha lesz „kellő akarat és támogatás”, akkor bejelentik programpontjaikat, és politikai pártként folytatják - mondta Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, a mozgalom alapítója az M1 aktuális csatornán.


Választási kampányra fordította a Jobbik a szimpatizánsok pénzadományait

Az emberektől gyűjtött százmillió forintot választási kampányra költötte a párt, csakhogy a támogatásokat nem erre kérték, hanem a plakátbotrányuk miatti pénzbüntetés kifizetésére. A Jobbik alelnöke most mindezt azzal magyarázta, hogy azt hitték, győzni fognak, egy kampány pedig költséges. Gyöngyösi Márton azt ígéri, visszafizetik a támogatást azoknak, akik nem a kampányra, hanem a bírság kifizetésére adták. Azt ugyan nem tudni, hogy miből, hiszen üres a pártkassza


„Ha Tóth Bertalan lesz az MSZP elnöke, átveszi a Fidesz az irányítást”

Alaposan feladta a leckét saját magának az MSZP. Keresztbe szavazásokkal nagyon kusza elnökséget választott ugyanis a tisztújító kongresszus. Pedig most lenne szükség minden erejükre, ha maradt még a pártban ambíció, hogy a történelmi mélypontról elmozduljanak felfelé. Nem jó jel, hogy a szocialisták több politikusa is kétségbe vonja a választott pártelnök motivációját és vezetői képességét, és már esetleges 2019-es bukásáról beszél.


Akár a négyszeresére is nőhet a miniszterek fizetése

Túl vagyunk az országgyűlési választásokon, a Fidesz-KDNP újra kétharmadot szerzett, így meglépik azt, ami sok embert irritál: jelentősen megemelik a miniszterek fizetését.


Beengedtek több mint 20 ezer bevándorlót, veszítettünk 17,5 milliárdot - most már nyugodtan megszüntethetik Orbánék a kötvényprogramot

Januártól végleg megszűnik a „nemzetgazdasági érdekből” kiadott nemzeti letelepedési engedélyek jogintézménye - derül ki a friss költségvetési salátatörvényből. Egyes számítások szerint 17,5 milliárd forintot veszíttek az adófizetők a letelepedési kötvényeken, mivel ennyit fizet ki az ÁKK a piaci hozamok felett a kötvények tulajdonosainak.


A készülő nemzeti konzultációban az apák szerepe kerül középpontba

Magyarországon az elmúlt nyolc évben nagy hangsúly helyeződik a családpolitikára, ennek is köszönhető, hogy a teljes termékenységi arányszám - ami azt mutatja, hogy átlagosan hány gyermek van egy családban - a 2011-es 1,23-os mélypont után 2017-re 1,5-re nőtt, ami több mint 20 százalékos emelkedést jelent. Hazánkban már legalább 35 éve tart a népességfogyás, de egész Európában nincs olyan ország a kontinensen, ahol a gyermekvállalási kedv elegendő lenne a népességszám megtartásához.


Fogalomzavar: Semjén azt állítja, elvesztené a „normalitását”, ha nem vadászna

Az Echo TV műsorában magyarázta titkolt vadászútjait Semjén Zsolt: a miniszterelnök-helyettes Bayer Zsolt kérdésére arról beszélt, hogy az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökeként nagyon sok meghívást kap, de „a töredéknek is csak egy nagyon-nagyon pici töredékét” tudja elfogadni, mert „időbelileg annyira leterhelt és korlátozott”.