Bűnügy

Hazudott a gyermekorvos a vitaminhiányban elhunyt gyermek ügyében, egy évre eltilthatják

Hamis tanúzás vádjával áll bíróság elé a budapesti gyermekorvos, aki a vád szerint állításával ellentétben nem adott K-vitamint egy újszülöttnek, aki később vitamin-hiányba hunyt el - írja az rtl.hu. A 2013-ban elhunyt csecsemő ügyében évekig tartottak a perek, a szülőket végül 2020 júniusában felfüggesztett börtönre ítélték.

2013-ban már elítélték

Ezután indítottak nyomozást a háziorvos ellen, akiről tudni lehetett, hogy az elmúlt években több oltásszkeptikus gyermekét is kezelte. Az ügyészség 750 ezer forintos pénzbüntetést és orvosi foglalkozása gyakorlásától való 1 éves eltiltását kért. Ha az orvos az előkészítő ülésen elismerte volna tettét, eltiltották volna, de nem kívánt nyilatkozni, így a tárgyalás májusban folytatódik.

Dr. M. Gabriella volt a háziorvosa egy 2013-ban éhhalált halt kisfiúnak is. Az ügyben akkor azzal vádolták, hogy meghamisította a gyerek oltási könyvét, amit az orvos tagadott. Az ügyben alapból 3 évre eltiltották volna az orvoslástól, az eltiltást azonban a Fővárosi Ítélőtáblán kivették a büntetésből, így mindössze felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

És Gabriella doktor továbbra is háborítatlanul „gyógyít”, a társadalom nagy-nagy örömére…