Bűnügy

Akár három év börtönt is kaphat Kozsó - évekig lopta az áramot és a vizet

Áram- és vízlopással, valamint más bűncselekményekkel is gyanúsítják a „szomorú szamurájt”. Kozsó, azaz Kocsor Zsolt a rendőröknek nem tudta megmagyarázni, miért csak néhány ezer forint áramot fogyaszt az 500 négyzetméteres teaháza. Akár három év börtönbüntetést is kaphat az egykor szebb napokat látott énekes.

Van oka a szomorúságra a szamurájnak

Kozsót a Zöld Teknős Barlangja nevű teaházának volt üzletvezetője jelentette fel. A rendőrségnek azt állította, minden alkalmazottnak ki lett adva, hogy a villanyóra-leolvasót ne engedjék be a mérőhöz, ugyanis a zenész csak néhány ezer forintot fizetett negyedévente, miközben a helyiségben lévő rengeteg gép nagyságrendekkel több áramot fogyaszthatott.

A rendőrség ezután áramlopás miatt nyomozott az ügyben, Kozso pedig tagadta a bűncselekmény elkövetését. Most kiderült, hogy a villanyórát átállították és 2013 augusztusától lopott árammal üzemelt a teázó.

Kozsót idén februárban ismét meggyanúsították: a zenész apjára íratta a vállalkozást, de továbbra is ő vezette az eladósodott céget. A nyomozók feltárták: vízdíjat sem fizetett, így ezért is felelnie kell.