Bűnügy

Megtorolta a vádlott az őt ért sérelmet, halált okozó testi sértésért kell felelnie

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020. április 18. napján, az esti órákban, Tatabánya egyik utcáján olyan súlyosan bántalmazta a sértettet, hogy az a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Legalább háromszor, nagy erővel, ököllel az arcán megütötte

A vád lényege szerint az ittas állapotban lévő vádlott 2020. április 18. napján, 20 óra körüli időben, Tatabánya egyik utcáján együtt italozott ismerőseivel, miközben közölte az egyik férfival, hogy nem fog neki munkát adni. Ezt követően a férfi távozott a társaságból, majd pár perc elteltével visszament a sértettel. A sértett szidalmazni kezdte a vádlottat, majd egy alkalommal, ököllel arcon ütötte. A vádlott ezt követően leült egy kőre, majd fél perc múlva hirtelen felállt, odalépett a tőle 3-4 méterre lévő sértetthez és azért, hogy az őt ért sérelmet megtorolja, egy alkalommal, könyökkel, nagy erővel arcon ütötte a sértettet. A sértett az ütéstől magatehetetlenül a mögötte lévő kőtámfalnak, majd a földre esett. A vádlott a védekezni nem tudó sértett bántalmazását azonban nem hagyta abba. Egyből a földön fekvő sértett mellé térdelt, és legalább háromszor, nagy erővel, ököllel az arcán megütötte.

A sértett a bántalmazás következtében a cselekmény helyszínén életét vesztette.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.