Bűnügy

Játékfegyverrel ijesztgette a többi autóst két agresszív idióta

Az angyalföldi nyomozók garázdaság vétség gyanúja miatt hallgatták ki azt a két férfit, akik autóvezetés közben lőfegyverrel fenyegettek több másik járművezetőt. Az ésszerűtlen és balesetveszélyes viselkedés során volt olyan eset is, amikor olyan sofőrt fenyegettek meg, aki hatéves kislányával utazott az autóban.

A rendőrökkel szemben már nem voltak nagylegények

A két férfi egy Renault típusú autóval 2020. június 16-án, 16 óra körül indult el Újpestről, a Nádor utcából, és a Váci úton az Árpád híd irányába tartott. Mind a gépjárművet vezető V. József, illetve utasa, R. Richárd is egy lőfegyvert - vagy annak utánzatát - többször a gépkocsi lehúzott ablakán kitartotta, és azt más autósokra fogta, miközben a sofőr többször indokolatlanul forgalmi sávot váltott, és más autósok előtt hirtelen lefékezett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra több bejelentés is érkezett a két férfiról, akiket a BRFK rendőrei Budapesten a VI. kerületben, a Dózsa György úton feltartóztattak, majd a gépjármű átvizsgálása során előkerült a fenyegetéshez használt játékfegyver is.

Az ésszerűtlen és balesetveszélyes viselkedés során volt olyan eset is, amikor olyan sofőrt fenyegettek meg, aki hatéves kislányával utazott az autóban.

A két férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, és előállították őket a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol garázdaság vétség gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a büntetőeljárás során vizsgálja, hogy más bűncselekmény is megvalósult-e.

(Fotó: illusztráció)