Bűnügy

Kábítószer a hátizsákban, ültetvények a pincékben

A zalai megyeszékhelyen, a Balatoni úton igazoltatták egy személyautó vezetőjét a járőrök 2021. április 29-én, az esti órákban. A jármű hátsó ülésén a kábítószerkereső-kutya jelzése alapján a rendőrök egy hátizsákban nejlon zacskóba csomagolva fehér színű kábítószergyanús port, valamint egy fekete zsákban zöld növényi törmeléket találtak, ezért a férfit elfogták, és előállították - számolt be az ügyről a Privatkopo.hu.

Az eljárást a nyomozók szakértők bevonásával folytatják

A beszerzett információk alapján a nyomozók több helyszínen is kutatást tartottak a nyomozók, amelynek során egy zalalövői ház pincéjében 221 tő kábítószergyanús-növény, valamint azok termesztéséhez, gondozásához szükséges eszközök kerültek lefoglalásra.

A forró nyomon dolgozó rendőrök több zalaegerszegi ingatlanban, köztük lakásban, házban, pincében, valamint egy gépkocsiban különböző mennyiségű és fajtájú növényi törmelékeket, tablettákat, további 39 tő kábítószergyanús-növényt, és mintegy 70 gramm kokaint találtak, és foglaltak le. Az elsődleges szakértői vélemény szerint a lefoglalt növényi törmelékek kábítószernek minősülnek.

A rendelkezésre álló adatok alapján feltételezhető, hogy a férfi kábítószer-értékesítésből tartotta el magát. 

Az eljárás adatai szerint az egyik pincében egy szintén zalaegerszegi férfivel közösen termesztették a kábítószer-alapanyagot, így a rendőrök mindkét férfit őrizetbe vették, egyikük esetében előterjesztést tettek a letartóztatásának indítványozására. Az eljárást a nyomozók szakértők bevonásával folytatják.