Politika

A Momentum főpolgármester-jelöltje „imádja”, amikor a provinciális magyarok hőbörögnek és migránsoznak csak azért, mert egy muzulmán terrorista németeket öl a karácsonyi vásárban

Provinciális (szűk látókörű, elmaradott) országnak nevezte Magyarországot, és provinciális hőbörgőknek titulálta a magyarokat a Momentum főpolgármester-jelöltje. „Könnyű innen, a provinciáról, ahol igazából nem történik semmi, hőbörögni” - jegyezte meg közösségi oldalán.

„Könnyű innen hőbörögni”

Kerpel-Fronius Gábor 2016-ban a német fővárost ért merényletet követően közösségi oldalán azt írta, „imádom a sok jobboldali fotelhuszárt, akik a berlini merénylet után hisztérikusan migráns-simogatóznak, sorosoznak, ballibsiznek, úgy viselkednek, mintha a világ ért volna véget, vagy legalább is a Vörösmarty téren történt volna a merénylet”.

A momentumos jelölt hozzátette: „könnyű innen, a provinciáról, ahol igazából nem történik semmi, hőbörögni”.

Emlékeztetőül: 2016 decemberében egy terrorista egy elrabolt kamionnal, nagy sebességgel behajtott a német főváros egyik karácsonyi vásárának helyszínére. A támadásban 12-en meghaltak, több tucatnyian pedig megsebesültek.