Politika

Gyurcsány: „a Borkai-ügy a Fidesz Waterloojának a kezdete, kiderült, hogy minden, amit eddig mondtak és képviseltek: hazugság”

„Borkai Zsolt élete mocskos. A mostani kampány egy realista és őszinte kampány, ami bemutatja ennek az irtózatos hatalomnak a valóságos természetét" - mondta Gyurcsány Ferenc az ATV esti műsorában. A DK elnöke szerint a győri jelöltjük, Glázer Tímea viselkedésében elegancia és méltóság volt megfigyelhető, mivel nem követelte Borkai lemondását.

Győr polgármestere egy prostituálttal hentereg, merthogy: első a család...

Műsorvezető: Most keményebben fogalmaz, mint néhány napja Dobrev Klára vagy akár a DK polgármester jelöltje. Mi indokolja ezt a váltást?

Gyurcsány Ferenc: Senki nem akarta elhinni, hogy ez igaz. Borkai köztiszteletben álló ember volt. A mi jelöltünk, Glázer Tímea, 15 éve ott van ebben a városban. Egyébként tisztelte Borkait. Képzelje el, hogy ott van egy ikon, egy jónak tartott városvezető. Egy olimpiai bajnok. És elkezdi ezt látni... hogy a csudában viselkedjen első pillanatban, amikor egyébként tudja, hogy nem ő az esélyes? A győriek többsége Borkait támogatja. Nem akarja a választóit bántani. Csendben marad, kivár… Aztán egyszer csak azt mondja, ha ez igaz, ez borzalom, és nyilván ez Klárára és Tímeára is igaz.

Műsorvezető: Na, jó. De Glázer Tímea még ma is úgy nyilatkozott, hogy ő nem kéri Borkai lemondását, amit egyébként már Tarlós István is élesen megfogalmazott.

Gyurcsány Ferenc: Nagyon nehéz helyzetben van ilyenkor egy politikus, hogy mit kell hasonló szituációban mondani.

Műsorvezető: Egy ellenzéki politikus egy ilyen helyzetben?

Gyurcsány Ferenc: Azt, hogy „mondjon le!”, Magyarországon először Torgyán József üvöltözte a kilencvenes évek közepén. Mára elkopott. Én ebben Glázer Tímea eleganciáját, méltóságát láttam.

Műsorvezető: A DK a legvehemensebb ellenzéki párt volt eddig. Legalábbis ezt hirdette magáról.

Gyurcsány Ferenc: De ez egy végtelenül bonyolult történet. Ez arról arról szól, hogy megváltoztathat mindent Magyarországon. Emlékezni fogunk erre a pillanatokra 10 év múlva is, mert szerintem a Borkai-ügy a Fidesz Waterloojának a kezdete. A szívükbe hatolt, mert minden, amit eddig mondtak és képviseltek: hazugság.