Aktuális

Egész vasárnap senki nem volt elérhető azon a nagyon fontos telefonszámon, amelyen az oltásokról lehetne érdeklődni

Az a nagyon fontos telefonszám, amin be lehet jelenteni, ha valaki problémát észlel az összeomlott és ezért elhalasztott hétvégi tömeges oltási programban, vasárnap - egész nap - gyakorlatilag elérhetetlen volt.

Aki arra járt, beoltathatta magát

A számot azután hívtuk fel mi is, miután több olvasónk jelezte, a 1818 teljesen lehalt. Tizenkétszer is megpróbáltuk, de miután bemondták, hogy „minden ügyintéző foglalt”, bontották a vonalat.

Ez az a telefonszám, amit Orbán Viktor a pénteki rádió interjújában harangozott be, igaz a konkrét telefonszámot fejből nem tudta megmondani, és az később az operatív törzs tájékoztatóján sem hangzott el. Végül szombaton a koronavírus sajtóközpont közölte, hogy a 1818-as telefonszámon kérhető az adatok pontosítása az oltások ügyében. Vagyis a nagyon fontos szám, valójában az Ügyfélkapu telefonszáma.

Miután kiderült, hogy a szombaton kialakult kaotikus helyzetben olyanok is kaphattak oltást a kórházi oltópontokon, akik nemhogy krónikus betegek nem voltak, de sms-ben sem kaptak értesítést az oltásról, az emberek megrohamozták az oltópontokat.

Kimondható: teljes káoszba fulladt a napokon át reklámozott hétvégi oltási akció.