Sport

Pintér Attila: „Sokan keresztbe akartak tenni”

2-2-es döntetlenre végződött a Budapest Honvéd-Mezőkövesd mérkőzés a labdarúgó NB I 31. fordulójában. A mezőkövesdiek trénere, Pintér Attila először nem a találkozóval, hanem a bennmaradás kiharcolásával foglalkozott.

Nem tudja még, mit hoz a jövő

„Amit vállaltunk, azt teljesítettük. Mezőkövesden kezdtem el visszajönni a magyar futballba, akkor még az NB II-be hívtak. Akkor is követtem az egyesület életét, amikor nem voltam itt. Óriási erőfeszítéseket tesz az elnök, óriási szeretetet kapunk a szurkolóktól, még akkor is, ha nem lehetnek most a lelátón. És nagyon büszke vagyok a csapatra azért, hogy következő idényben is NB I-es lesz. Egy hete egy úriember név nélkül azt írta, hogy NB II: üzenem neki, hogy ez NB I. Sok rosszindulatú ember mindenhol keresztbe akart tenni, üzenem nekik, hogy nem sikerült.Nyolc ponttal érkeztünk, és két fordulóval a vége előtt bennmaradtunk.”

A találkozóról elmondta: férfias harc folyt a pályán, és szerinte a játékvezető túl sok szerepet vállalt.

„Nem érdemelt volna ennyi sárga lapot a mérkőzés, nem történtek olyan dolgok. A labdarúgásnak ki fog veszni az éle, ha nem hagyják ezeket a párharcokat, amelyek a nemzetközi futballban elengedhetetlenek.”

Aztán az ellenfél dicséretébe kezdett:

„Nagyon szurkolok a Honvédnak és Horváth Ferencnek is. Azt látom, hogy egységes csapatot csinált, folyamatosan presszingelik az ellenfelet, vagyis korszerű futball játszanak. Szimpatikus csapat, sok saját nevelésű magyar játékossal. Ennek a klubnak nem szabad kiesnie, az NB I-ben van a helye.”

Végül elárulta: nem tudja még, mit hoz a jövő, le fognak ülni a klub elnökével egy őszinte beszélgetésre.