Sport

NB I: Félgőzzel is könnyedén nyert a Fradi

A Ferencváros félgőzzel is biztosan nyert a Diósgyőr ellen az NB I 13. fordulójának szombat délutáni, Miskolcon rendezett mérkőzésén.

 

Erőlködés nélkül, lazán

A Ferencváros már a 6. percben megszerezte a vezetést a Diósgyőr ellen. Mak kapott egy kiváló indítást, tökéletesen ívelt Baturina fejére, aki közelről a jobb sarokba fejelt. Az első negyedóra végén büntetőhöz jutottak a hazaiak. Márkvárt beadását rosszul vette le Rui Pedro, majd a visszajátszások alapján a portugál rálépett Haratin lábfejére - mégis ezek után Andó-Szabó Sándor játékvezető büntetőt ítélt, amit a középpályás a jobbra elvetődő Dibusz dereka alatt középre lőtt.

A kapott gól után összekapta magát a Fradi, és újra átvette a vezetést. A diósgyőriek részéről eladott labdára Mak csapott le, indította Zubkovot, aki a kapujából kivetődő Antal felett a hálóba emelt. Noha hátrányba került a Diósgyőr, mégis ezután több helyzetet alakított ki, többet birtokolta a labdát, de gólig nem jutott el, mivel a zöld-fehérek védelme rendre jól zárt.

A második félidőt a vendégek kezdték aktívabban, az 51. percben Boli emelését, majd pár perccel később Zubkov próbálkozását tolta fölé Antal. Egy óra elteltével Szergej Rebrov cserékkel frissített csapatán, a címvédő edzője vélhetően már a Dinamo Kijev elleni BL-csoportmeccsre gondolva tett így. A 65. percben Uzuni megoldása végleg eldöntötte a lényegi kérdéseket, miután egy kiváló emelés után higgadtan a bal alsóba helyezett.

A hajrában még Grozav tehetett volna róla, hogy szorosabb legyen az állás, ám Frimpong eladott labdája után ziccerben a kapu fölé emelt. Az utolsó percekben Somália a kapufát találta el, újabb találat azonban nem született, a Ferencváros könnyedén nyert Miskolcon.

Diósgyőr-Ferencváros 1-3 (Rui Pedro 15. - 11-esből, ill. Baturina 6., Zubkov 19., Uzuni 65.)

Diósgyőr: Antal - Shestakov (Vági 73.), Polgár, Karan, Hegedűs J. (Orosz 92.), Memolla - Max, Rui Pedro (Szűcs 73.), Márkvárt - Hasani, Grozav (Makrai 80.)

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Frimpong, Kovacevic, Heister (Botka 70.) - Zubkov (Uzuni 65.), Haratin (Somália 65.), Laidouni (Vécsei 70.), Mak - Boli, Baturina (Skvarka 83.)