Sport

Deutsch Tamás szerint a magyar futball fő problémája „a nagyfokú szakmai, intellektuális lemaradás az edzőfronton”

Nincs túl hízelgő véleménnyel a magyar futballedzői társadalomról Deutsch Tamás, az MTK elnöke, derült ki a Nemzeti Sportnak adott interjújából. A klubvezetők esetleges hiányosságairól nem ejtett szót a fideszes politikus...

A klubvezetők felelősségéről nem beszélt

A kérdésre, miszerint az NB I.-be feljutva mit érhet el az MTK Michael Boris vezetésével, Deutsch azt mondta: „Nem akarom megsérteni a hazai edzőket, de nem véletlen, hogy egy külföldi trénerrel tudtunk szakmailag új időszakot nyitni. Csányi Sándor MLSZ-elnök is beszélt arról, hogy a magyar futball egyik fő problémája a nagyfokú szakmai, intellektuális lemaradás az edzőfronton.”

A magyar edzők helyzetéről két hónapja az MLSZ elnöke, Csányi Sándor is beszélt újraválasztásakor, elsősorban az edzők által végzett edzésekre vonatkozó ellenőrzéseket erősítené Csányi, hogy ne legyen akkora a lemaradás a külföldi szakemberekhez képest.

Bár természetesen nem csak ezen múlik, de érdemes megjegyezni, hogy a legutóbbi hat szezonban kizárólag külföldi edző irányításával hódították el a bajnoki címet az NB I.-ben.