Politika

Kilobbizta a pályázatot a fideszes képviselő, amin aztán milliókat nyert a felesége és az anyja

Jól jártak Witzmann Mihály fideszes országgyűlési képviselő rokonai (is) a szálláshely-fejlesztési pályázatokkal. A felesége 2,4 millió, az édesanyja pedig 2 millió forint támogatást kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől.

Személyesen kezdeményezte Orbán Viktornál a magánszálláshelyek támogatását

A pályázat ötletgazdája maga Witzmann volt. Július végi Facebook-posztjában azzal dicsekedett, hogy az év elején személyesen kezdeményezte Orbán Viktornál a magánszálláshelyek támogatását. „...az volt a célom, hogy a szállodák, kempingek és a panziók mellett a legkisebbek, azaz a magánszálláshely-kiadók is részesülhessenek állami támogatásban” - írta akkor. A múlt héten pedig bejelentette, hogy jövő márciusig meghosszabbították a pályázatok megvalósítási határidejét.

A kormánypárti képviselő azt mondta a Blikknek, hogy a rokonok pályázati sikere senkinek sem okozott hátrányt. „A meghirdetett pályázati konstrukcióban összesen 60 milliárd forint állt rendelkezésre, amiből 45 milliárd forintot ítéltek oda a nyerteseknek, vagyis 15 milliárd forint így is megmaradt! Ebből az is következik, hogy az édesanyám lakásának kettő, illetve anyósom lakásának három szobájára beadott pályázat senki számára nem okozott semmiféle hátrányt, és senkinek nem csökkentette a nyerési esélyeit.”

Elmondása szerint édesanyja és anyósa közel 40 éve foglalkozik magánszálláshely-kiadással, ami nem ritka a Balatonnál. Anyósa lakását pedig 2001 óta a felesége adja ki.