Politika

Elismerte a Fidesz: mindenhol veszteséges az új stadionok üzemeltetése

„Mindenhol veszteséges a stadionok üzemeltetése” - így indokolta Nyíregyháza fideszes polgármestere a város közgyűlésében, hogy miért adja át ingyen az államnak az épülő stadiont. A 10,5 milliárdos projekttel kapcsolatban Kovács Ferenc leszögezte, hogy „nem kívánjuk üzemeltetni a komplexumot, de attól még Nyíregyházán lesz a stadion, hogy az állam tulajdona”.

Jó biznisz a stadionépítés, ami utána következik, az már kevésbé

A polgármester a 8000 férőhelyes stadionnal kapcsolatban gyakorlatilag bevallotta azt, amit a nyilvánosságra került adatokból eddig is tudni lehetett: teljesen indokolatlanul költene közpénzből százmilliárdokat arra, hogy gyengén teljesítő NB I-es, NB II-es és NB III-as csapatok minőségi körülmények között léphessenek pályára néhány százas, esetleg pár ezres nagyságrendű közönség előtt.

A nyíregyházi ellenzéki pártok szerint felesleges az új stadion, hiszen a jelenlegire közel 1,5 milliárd forintot fordított a település az elmúlt években és kielégíti a nézői igényeket. A teljes összefogás résztvevői külön újságban mutatják be, hogy milyen egészségügyi fejlesztésekre lehetne elkölteni a sportkomplexumra szánt összeget.

Egyébként a stadionépítések zsíros üzletek - a Fidesz holdudvarába tartozó vállalkozóknak. Senki másnak.