Politika

Szabó Tímea: Szégyellje magát, Orbán Viktor!

Az ellenzéki felszólalók éles kritikája mellett folytatta a civil szervezetek külföldi támogatásainak feltüntetéséről szóló előterjesztés vitáját az Országgyűlés, szerdán. Szabó Tímea, a Párbeszéd színeiben politizáló független országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy ez a törvény nem csak a civil szervezetekről szól, hanem mindenkiről, aki ellent mer mondani Orbán Viktor kormányának, aki másként mer gondolkodni, mint Orbán Viktor „nagyságos úr”.

„Ez nem országgyűlés, hanem egy komplett elmegyógyintézet”

Ez egy lépés a totális diktatúra felé vezető úton, amire Orbán Viktor hét évvel ezelőtt lépett - jelentette ki a Párbeszéd politikusa.

Értékelése szerint a javaslattal listázzák azokat a civil szervezeteket, amelyek külföldről kapnak támogatást, megbélyegzik azokat, akik Orbán Viktor szerint veszély jelentenek hatalmára.

Példaként említette a Norvég Alapot, és több példát hozott az általuk támogatott programokra, szervezetekre, közte a Menhely Alapítványt, a Down Egyesületet, a Vakok és Gyengénlátók Békés megyei egyesületét, és hasonlóan járt el a Nyílt Társadalom Intézet esetében, az általuk támogatott szervek közül példaként említette többi között a Születésház Közhasznú Egyesületet, az Igazgyöngy Alapítványt.

Nyilván a vakokat és gyengén látókat ellátó, vagy a terhesgondozást segítő szervezetek egy titkos nemzetközi hálózat magyarországi lerakatai - mondta Szabó Tímea, majd úgy fogalmazott: „maguk nem normálisak, minden jóérzésű ember behány maguktól most már”. Az ellenzéki politikus szerint, „ami itt van, nem országgyűlés, hanem egy komplett elmegyógyintézet”.

„Szégyelljék magukat mind egy szálig, szégyellje magát, Orbán Viktor!” - fordult a fideszes képviselőkhöz. Nem Brüsszeltől, hanem maguktól, Orbán Viktortól és Vlagyimir Putyintól kell megvédeni Magyarországot - jelentette ki Szabó Tímea, aki párhuzamot vont a magyar miniszterelnök és az orosz elnök intézkedései között.