Politika

Felháborító: mindent a fociért - a külföldi szurkolóknak nem kell védettségi igazolvány

A foci Eb-re érkező külföldi szurkolóknak elegendő lesz negatív PCR teszt a meccsekre való belépéshez. A szállodákba, éttermekbe, kocsmákba pedig csak a meccsre szóló jegyüket kell felmutatni. A hazai szurkolóknak védettségi igazolvány kell mindenhova.

Neki csak a foci számít...

Sokkal jobban járnánk, ha Orbán hobbija a tanulás lenne, mert akkor a magyar iskolák lennének számára olyan fontosak, mint a stadionok, vagy a foci Eb.

De nálunk sajnos a miniszterelnök a fociért rajong, és ennek szépen alá is vet minden mást.

Nem érdekli őt semmi, ha a fociról van szó. Akár még a mi egészségünket is hajlandó veszélyeztetni, ha a kedvenc sportjáról van szó. Ennek számos jelét adta a járvány alatt.

Jóval azután, hogy már szinte minden be volt zárva, focimeccsre még lehetett menni. Ezt Gulyás azzal indokolta, hogy a focimeccsen NEM iszik alkoholt senki. Sőt Szijjártó Péter még a zártkapus meccsek idején is beült az egyik stadionba szurkolni. Soron kívül kaptak oltást a focisták, miközben a tanároknak, vagy több krónikus betegnek várnia kellett. A focistákat rendszeresen és ingyenesen tesztelték, míg a tanárokat nem. A járvány idején is jutott pénz focira, vagy a nehéz helyzetbe jutott focisták anyagi támogatására. És még hosszan sorolhatnánk.

A nyitással is a nyári foci Eb miatt kellett annyira sietni.

Ehhez is mindent bedobtak Orbánék, egyetlen pályázó ország sem vállalta, hogy teltházzal rendez meccseket, csak mi. 

Most meg azt találták ki Orbánék, hogy míg nekünk az állatkertbe, a strandra, a koncertekre is kell védettségi igazolvány, addig a nyári foci Eb meccseire a külföldről érkező szurkolóknak NEM kell. Nyilván izgulnak, hogy nélkülük nem lesz meg a beígért teltház.

A Magyar Közlöny szerint a külföldi szurkolók egy 72 órán belül elvégzett negatív eredményű PCR-teszt bemutatásával is beléphetnek majd a meccsekre és a szurkolói zónába is. Ez utóbbiban lehet majd enni, inni, sőt akár koncertezni is, méghozzá létszámkorlát nélkül.

De nem csak a stadionokba mehetnek be a külföldi szurkolók, hanem az éttermekbe, szállodákba, vendéglátóhelyekre. Ehhez pedig elegendő lesz az Eb-re szóló jegyüket bemutatni.

A Puskás Arénában 4 meccset tartanak majd, mindet teltházzal, ami nagyjából 80 ezer embert jelent alkalmanként. Vajon tudja garantálni Orbán, hogy ez nem növeli meg a fertőzöttek számát? 

A szakértők egyértelműen és többször is kimondták, hogy szerintük nem jó ötlet még teltházas mérkőzéseket játszani. Törődött ezzel Orbán? Persze, hogy nem. Hiszen neki csak a foci számít.