Média

Simicska fia szerint a Fidesz meg fog bukni 2018-ban

Az Orbánnal szakító Simicska Lajos fia tavaly tavasz óta társügyvezetőként tevékenykedik a Magyar Nemzetnél és annak online verziójánál az MNO-nál. Elég erős interjút adott most a városban több helyen, leginkább klasszikus Simicska-oszlopokon, Vona-fejjel hirdetett bulvárlapnak, a Zsúrpubinak.

„A Fidesz bevásárolta magát a baloldali médiába”

Simicska Ádám azt állítja, hogy „a Fidesz meg fog bukni 2018-ban.”

A kérdésre, hogy miből gondolja ezt, Simicska azt mondja: „a kormánypárt korántsem olyan erős, és nincs olyan jó pozícióban, mint ahogyan azt próbálja magáról elhitetni. Ez az egész egy Patyomkin-falu, egy politikai blöff, egy egyszerű kamu. A következő választás győztese egészen más lesz.”

Már ezek is erős állítások, de itt még nincs vége. Így folytatja: „Azt gondolom, hogy a következő parlamenti választás igazi, valós tétje egyetlenegy dolog, mégpedig az, hogy Vona Gábornak sikerül-e megszerezni a kétharmadot.”

Simicska Ádám, Simicska Lajos fia, a Magyar Nemzet társügyvezetője nem mást állít, mint hogy: „Látszik, hogy nincsenek rendben a dolgok az országban. Számtalan jel mutat arra, hogy ezt nemcsak én gondolom így, hanem az emberek többsége is. Ez előrevetíti, hogy hatalmas meglepetések lesznek 2018 tavaszán. A Fidesz valódi küzdelme abban merül majd ki, hogy a mandátumok egyharmadát meg tudják-e szerezni. Vona Gábor pedig az egyetlen komolyan vehető jelölt.”

A fiatal üzletember a média állapotáról ezt mondta: Itt is azt akarják elhitetni, hogy reménytelen az egész, mert a Fidesz mindent elfoglal, mindent bezárat, mindent elvesz, mindenkit ellehetetlenít. Azt sulykolják, hogy semmilyen ellenállásnak nincs értelme. Az a törekvésük, hogy minden lehetséges platformot, elérhető felületet ilyen vagy olyan módon próbáljanak megszerezni, elfoglalni. Megvásárolják, bedarálják, vagy anyagilag ellehetetlenítik a nekik nem tetsző orgánumokat.”

Simicska Ádám úgy véli, nem csak szóbeszéd, hogy az elmúlt hónapokban a Fidesz bevásárolta magát a baloldalinak látszó pártokba és baloldalinak látszó médiába - súlyos pénzekért.