Média

Lovasi András a NER-ről: „Remélem, megérem a totális bukásukat”

„Érdemes végignézni az oroszországi történéseket, mert tíz év lemaradással követjük őket, de gyorsulunk. A social media (Facebook) tavasszal várható szabályozása lesz a következő lépés, ezzel párhuzamosan a maradék egyetemi, közösségi helyek, fórumok beszántása. A pesti színházi világot lassú haldoklásra ítélte Orbán” - jelentette ki Lovasi András zenész a vele készített interjúban.

A social media (Facebook) tavasszal várható szabályozása lesz a következő lépés

„A második hullám elkerülésének céljára hivatkozva össze lett omlasztva a fesztivál- és rendezvénypiac, aztán végigsöpört rajtunk a második hullám. Most a többnyire családi vállalkozások által vitt kávézók, vendéglátóhelyek még a teraszukat sem nyithatják ki, míg a plázák, a bevásárlóközpontok és a kaszinók zsúfolásig tele lehetnek emberekkel. Azt gondolom, nem biztos, hogy a NER szája íze ellen van az, ami most történik ezekkel a családi vállalkozásokkal és a fesztiváliparban működő cégekkel. Könnyebb lesz szemezgetni közülük" - mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Lovasi András.

A népszerű zenész azt is mondta: 2010 után úgy tűnt, érdemes csöndben maradni és kibekkelni, ám mostanra az „aki nincs ellenünk, az velünk van” elvet, felváltotta az „aki nincs velünk, az ellenünk van” hatalmi felfogás a kultúrában is.

„Érdemes végignézni az oroszországi történéseket, mert tíz év lemaradással követjük őket, de gyorsulunk. A social media (Facebook) tavasszal várható szabályozása lesz a következő lépés, ezzel párhuzamosan a maradék egyetemi, közösségi helyek, fórumok beszántása. A pesti színházi világot az SZFE annektálásával lassú haldoklásra ítélte Orbán” - fejtette ki véleményét a művész.

Arra a kérdésre, hogy kire gondolt, amikor arról írt: „vicces és szánalmas is, ahogy a Kádár-korban nagyot futó popművészek újra megtalálták az igazodási pontot, amikor hódolatukról biztosítják Orbánt”, Lovasi azt válaszolta, Szikora Róbertre és Pataky Attilára. „Hirtelen ők jutottak eszembe, mert mostanában ők szeretik a leghangosabban Orbánt meg a rendszerét, de ne áltassuk magunkat, a ma rendszeresen szereplő előadóknak vagy a menedzsmentjüknek kivétel nélkül van valami személyes kötődése, elköteleződése a NER felé, ha öreg, ha fiatal”.

A zenész beszélt arról is, hogy „ha választás lesz, még az is lehet, hogy listán nem a Kétfarkúakra szavaz, mert hátha számít az az egy szavazat is. Hiába vannak ellenérzéseim az ellenzéki oldal bizonyos politikusaival szemben, az nem mérhető azzal a permanens nyomasztó érzéssel, hogy mit jelent a NER-ben élni. Remélem, megérem a bukásukat. Nem egy választási vereségre gondolok, hanem hogy a „nagy mű”, a NER, alaptörvényestül, holdudvarostul, mindenestül úgy megy a kukába, mint nemrég az alaptörvény szerzője” - mondta Lovasi, aki úgy fogalmazott: „a végén azoknak se lesz jó, akik a hab tetején vannak, mert ezekben a rendszerekben mindenhol rossz. Pont, mint a pokolban.”