Erotika

„Miért csal meg, ha azt mondja, szeret?!”

A nők és férfiak alapvetően más dolgokra vágynak, vagy talán úgy pontosabb, hogy más arányban vágynak ugyanazokra a dolgokra.

Egy ponton elválnak, és nem egyeznek az igények

Ráadásul életszakaszonként is eltérő, mire mennyire van szüksége egy emberek. Ha már az őrjöngős kalandozós kamaszkoron, húszas évek elején túljutunk, akkor egyre inkább kezd kibontakozni, hogy a nők nagyobb hangsúlyt fektetnek az érzelmi részre, míg a férfiak a testiségre. A nők azért mennek félre, mert elhanyagolva érzik a lelküket, több törődést szeretnének, a férfiak azért, mert elhanyagolva érzik a farkukat és több szexet akarnak.

Nem túl hatékony a monogámia

Ezt az alapvető különbséget kell megérteni ahhoz, hogy tudjuk kezelni, esetleg javítani a dolgokat. Valószínűleg már biológiailag másképp vagyunk kódolva. A szaporodás hatékonysága a cél, mindkét nemnél, de ez a nőknél azt jelenti, hogy, ha teherbe esik, akkor legyen mellette egy gondoskodó társ, akire számíthat, a férfiaknak viszont be van tárazva több millió töltény a lábuk közé, amivel naponta akár több nőt is teherbe ejthet, tehát fajfenntartási szempontból, nem túl gazdaságos minden figyelmet egyetlen partnerre pocsékolni. A természet nem gondolkodik kapcsolatokban, társadalmi elvárásokban, nem tud a fogamzásgátlásról, szexuális segédeszközökről.

Tehát igen, lehet, hogy a kapcsolatban nincsenek nagy gondok, a pasi is elégedett 90%-ban, esze ágában sem lenne szakítani, viszont mégis kikacsintgat. Ennek viszont nem az az oka, hogy nem szereti a párját - persze a nők azt mondják, hogy „ha szeretne, akkor nem csalt volna meg” -, de ezt azért mondják, mert saját magukból indulnak ki, hiszen náluk, (általában) érzelmi indíttatás is kell a szexhez. A pasik ezt teljesen másképp kezelik. Vannak olyan nők, akikre kifejezetten csak úgy tekintenek, mint, aki csak „szexre alkalmas”: Nem túl szép az arca, a melle is deszka, de sebaj, a segge iszonyat jó, hátulról rendesen meg lehetne tolni.

A férfiak sokkal jobban külön tudják választani a szexualitást az érzelmektől, mint a nők. Nem véletlenül van sokkal több női prosti, mint férfi. Erre van igény. A szex-éhség sem különbözik sokban a hagyományos éhségtől, ha férfi szemmel nézzük: A kielégítése közben nem érdekli az embert, hogy a kajának ez mennyire, jó, vagy mit gondol közben, szeret-e esténként sétálni a csillagos ég alatt, a komoly zenét kedveli-e, esetleg színházba járós? Nem. A lényeg, hogy jóllakjunk.

Érző lények nagy étvággyal

A férfiak intelligenciáján múlik csupán, hogy: Nem csaljuk meg a másikat, mert nem akarjuk megbántani és törődünk az érzéseivel, miután nekünk is szükségünk van érzelmekre, lelki pátyolgatásra és sokkal jobb a szex is úgy, ha azzal csinálhatjuk, akit szeretünk.

Attól, hogy önmagában a kapcsolat jól működik, az még nem jelenti azt, hogy a szex is tökéletes, vagy elég. A férfiaknak nagyobb igényük van rá, és ez a kapcsolat előrehaladtával egyre inkább előjön, mert a kezdeti szakaszban még a pár tagjai egy hullámhosszon vannak, de valahogy egy ponton elválnak, és nem egyeznek az igények. A nők ezért érezhetik, hogy minden rendben van, mert nincsenek nagy balhék, számukra a szexuális együttlétek is kielégítőek, és elegendő mennyiségűek. Míg a férfiak sírnak, hogy legalább a könnyeiktől legyen nedves a farkuk a reggeli merevedésükkor.

Onnantól kezdve pedig, hogy van egy kielégítetlen vágy, és megjelenik a csábítás, a lehetőség arra, amire vágynak, már csak az emberi jellem erősségén múlik, hogy mennyire tudnak ellenállni neki. De nézzünk csak körbe az emberek és szenvedélyeik között! Hányan függők alkoholtól, drogoktól, dohányzástól, mennyien túlsúlyosok, de mégsem tudnak lemondani a hizlaló, káros ételekről? Hány olyan embert ismerünk, akiben megvan a képesség az ellenállásra, a lemondásra? Ha folyamatosan olyanokat látunk, akik az élet számos területén megbotlanak, nem tudnak ellenállni, miért gondoljuk, hogy a szexuális csábítás hidegen hagyja majd őket?

Nem elég, nem elég, nem elég…

Az aktív korban lévő férfiaknak a szex sohasem lehet túl sok, mindig lehetne több, jobb, érdekesebb. Ez tény, ez a belső késztetés létezik. Ha a párjuk, egy bizonyos szintig tudja ezt kompenzálni, akkor a pasik képesek megelégedni ezzel, ellentmondani az ösztöneiknek, és hűségesek maradni, viszont minél nagyobb a különbség az elvárás és kínálat között, annál nagyobbra nyílik az ajtó, amin a megcsalás gondolata be tud szökni.

(Pechál Péter)

Forrás: http://naszfrasztreningek.hu/

http://naszfrasztreningek.hu/eletrevalo-tippek/miert-csal-meg-ha-azt-mondja-szeret/