Aktuális

Attól tartanak a pedagógus szakszervezetek, hogy negyedik hullámot indíthat az iskolanyitás

Az oktatást akkor lehet újra biztonságosan megnyitni, ha a tanárok második oltás utáni védettsége teljesen kialakult - mondta az InfoRádiónak Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke, aki azt is elárulta, hogy az oktatásban dolgozók 75 százaléka már regisztrált az oltásra.

Május első hete lehetne a visszatérés időpontja

Öt szakszervezet - a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet, a Keresztény Pedagógusok Szakszervezete, valamint a Vegyipari Szakszervezet - is a második oltáshoz kötné az iskolák nyitását, mert attól tartanak, hogy az első dózis még nem nyújt kellő védettséget, ezért a fertőzöttség ismét megugorhat, ami akár egy negyedik hullámhoz is vezethet.

A PSZ alelnöke arról is beszélt, számításaik szerint május első hete lehetne a visszatérés időpontja, és így az érettségi vizsgákat is nyugodtabb körülmények között lehetne megtartani. Totyik Tamás azt is hozzátette, az újraindulást akkor tartják támogathatónak, ha stabilan napi száz fő alá csökken a járvány halálos áldozatainak száma.