Aktuális

Mészáros Lőrinc kiürítette a kasszát, aztán lepasszolta az adófizetőknek a pénztemető Mátrai Erőművet

A magyar állam 2019 végén vette meg a Mátrai Erőművet Mészáros Lőrinc alapkezelőjétől. Az csak később derült ki, hogy a magyar állam hatalmasat bukott, Mészáros Lőrinc és cseh partnerei pedig jót kerestek rajta. Így szokott ez lenni Orbániában.

 

5,9 milliárdért vették, kirámolták, aztán 17,4 milliárdért eladták

Mészáros Lőrinc és üzleti köre 2018 tavaszán szerezte meg az erőmű 73 százalékát 5,9 milliárd forintért. De a magyar államnak ekkoriban valamiért nem kellett ennyiért, majd nem sokkal később már 17,4 milliárdért vehették meg Mészároséktól, úgy, hogy addigra a tulajdonosok minden tartalékot kivettek belőle. (2018-ban a tulajdonosok 11,2 milliárdos osztalékot vettek ki az eredménytartalék terhére). Közben az elavult erőmű teljesen eladósodott, végül további 57,7 milliárdot, azaz összesen 75,14 milliárdot kellett költenie rá az államnak. Ugyanakkor a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény. Naná, hogy nem. Semmi sem lehet bűncselekmény, amit Orbán Viktor cimborái művelnek.

A Telex most megnézte az erőmű 2020-as beszámolóját: a társaság a 2019. évi 5,9 milliárd forint veszteség után tavaly 42,7 milliárd forint veszteséget termelt.

És mindezt már kizárólag a magyar adófizetőknek kell benyelniük.