Aktuális

Simicska Lajos egykori cége már megint megbízható elvtársnál van, jött is egy 43,6 milliárd forintos meló

5 év után megint komoly állami megrendelést nyert el a Közgép Zrt. A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. tenderén Simicska Lajos bukott főoligarcha egykori központi cége összesen nettó 43,6 milliárd forintos vállalási árral nyert (az osztrák tulajdonú Strabag és a Swietelsky előtt), hogy megépítse az M44 gyorsforgalmi út Szentkirály-Lakitelek szakaszt visszakötéssel Kecskemét felé, illetve tervezze meg és építse fel a kapcsolódó építményeket - a NIF Zrt. terveinél végül 5 milliárd forinttal drágábban.

 

Folytatódhat a buli

Egy hete volt öt éve, hogy a nyilvánosság előtt is kitört a háború Simicska és Orbán között. Végül Simicska majdnem minden magyarországi cégvagyonát odaadta az üzlettársának, Nyerges Zsoltnak, majd a cégek fokozatosan Orbán legjobb barátja, állítólagos vagyonkezelője, Mészáros Lőrinc közelébe kerültek.

A Közgép mostani tulajdonosa Szíjj László tiszakécskei útépítő milliárdos, Mészáros üzlettársa. A Közgép 2015-ben 101 milliárd forint árbevételt és 10 milliárd nyereséget hozott össze, 2018-ban már csak 1 milliárd forint forgalmat és csak 30 millió forint nyereséget.