Aktuális

Budapest megtelt - a fővárosiak többsége támogatja az autósforgalom csökkentését

A budapestiek 69 százaléka támogatná az autósforgalom csökkentését Budapesten - ez derült ki a Závecz Research friss kutatásából. Az ATV által megkérdezettek is hasonló állásponton vannak.

Forgalomszervezésekre lesz szükség a jövőben

A Magyar Autóklub szerint Budapest már most tele van. Közben a Közlekedő Tömeg Egyesület szerint a home office és online ügyintézés is elősegíthetné azt, hogy kevesebb autó legyen az utakon.

A Závecz Research felmérése alapján, a fővárosiak 69 százaléka támogatná az autóforgalom csökkentését célzó intézkedéseket, és csupán 26 százalékuk ellenezné azokat. 

„Sem parkolás, sem közlekedés, sem gyorsaság gyakorlatilag most már nem lehetséges. Tele lett, teltház lett Budapesten, ezt át kell gondolni, át kell szervezni, itt forgalomszervezésekre lesz szükség a jövőben" - nyilatkozta az ATV Híradónak Gátfalvi Csaba, a Magyar Autóklub műszaki igazgatója.

A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint azt a tendenciát kellene megfordítani, hogy autók ezrei jelenjenek meg a budapesti közlekedésben. Szerintük az alternatív megoldások mellett az utazási igények csökkentése is segíthetne ebben.

„Minél több munkahelyen tegyék lehetővé a home office-t, illetve a közigazgatásban az ügyintézésre legyen lehetőség online módon azokon a területeken is, ahol ez egyelőre nem lehetséges" - mondta Szalay Áron, az egyesület elnöke.

A felmérés szerint a párthovatartozás sem jelent éles törésvonalat az autós forgalom csökkentése kapcsán. Az ellenzéki választók 80, a kormánypárti szavazók 52%-a is támogatná az autóforgalom korlátozását.