Aktuális

A molekuláris biológus szerint áprilisban nem lenne szabad megnyitni az iskolákat

Átoltottság tekintetében a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára szerint is egyre jobban állunk, Boldogkői Zsolt szerint két dolog mellett azonban mégsem lenne szabad elmenni.

Szerinte nem lenne szabad megnyitni az iskolákat áprilisban, „mert a gyermekeket még nem lehet oltani, a tanárok oltása pedig nem fog elegendő immunitást produkálni addigra”, olvasható Facebook-oldalán. 

Ne nyissuk meg az iskolákat áprilisban. Már csak azért sem, mert a gyermekeket még nem lehet oltani, a tanárok oltása pedig nem fog elegendő immunitást produkálni addigra. Továbbá: a brit variáns veszélyes a kicsikre, ráadásul ők haza fogják vinni a vírust a családba” - fogalmazott a tanszékvezető egyetemi tanár.

Komoly gondot okozhat az is, hogy hamarosan elérkezhetünk arra a pontra, hogy „az oltásellenesség miatt nem nő tovább az átoltottság, és ezért nem tudunk megszabadulni a vírustól”.

„Hatásos motivációs rendszert kellene kidolgozni az oltakozási hajlandóság kialakítására, melynek fő eszközeként az oltásigazolványnak igen erős jogosítványokat kellene adni” - írta Boldogkői.