Sport

A magyar NB III-ból lett román válogatott Rus, Magyarországot gyalázták a drukkerek Ploiesti-ben

A szezonkezdet óta zajlik az élet a Vidi 23 éves védője, Adrian Rus körül. A szövetségi kapitány, Cosmin Contra ugyanis extrát lát benne, amit persze lehet, hogy csak azért lát, mert a játékosnak van magyar útlevele is. A FIFA szabályai szerint, ha egy játékos valamelyik nemzet felnőtt válogatottjában szerepel, akkor másikban nem játszhat. 

 

 

100 százalékosan román...

Rus azt állította, azért tették körön kívülre a fehérváriaknál - az első forduló után a harmadosztályú csapatban játszik -, mert nem akart a magyar válogatottban játszani (nem mintha Marco Rossi keretében benne lett volna korábban). A román szövetség értesítette az esetről a FIFA-t, szerintük nyomásgyakorlás történt.

Rus nyilatkozata ezek után nagy port vert fel, hiszen azt mondta, hülyeség volt magyar állampolgárságot kérnie, ő száz százalékosan románnak érzi magát, Románia sikeréért akar futballozni.

Contra mindenesetre a Málta elleni meccsen vasárnap este a kezdőbe állította. Chiriches állt mellette, akit a Napoli a Sassuolónak adott kölcsön.

Rus fogadtatása dermesztő volt, mert a Ploiesti-ben rendezett meccsen a drukkerek magyargyalázó rigmusra zendítettek rá. Egészen pontosan: „Magyarország szopjon le”. Ezt hallhattuk a Honvéd vendégjátéka idején is, a hírhedt Európa Liga meccsen, Craiovában. 

A románok 1-0-ra nyertek, George Puscas fejesgóljával. A szögletet Ianis Hagi ívelte be, a nagy bálvány, Gheorghe 21 éves fia. Máltának volt esélye az egyenlítésre, a 89. percben szerzett góljukat azonban a bíró les miatt érvénytelenítette. A spanyolok és a svédek mögött Románia 3. a csoportjában.