Sport

Honvéd: bejelentették Szappanos Péter szerződtetését

A Mezőkövesdtől távozó kapus, Szappanos Péter a Budapest Honvéd labdarúgócsapatánál folytatja a pályafutását - számolt be a szerződéskötésről a kispesti klub a hivatalos honlapján.

Hároméves megállapodást írt alá

A klubhonlap beszámolója szerint Szappanos Péter hároméves szerződést kötött a Honvéddal. A Mezőkövesdtől érkező 30 éves kapus szerződése nyáron lejárt, így szabadon igazolható játékosként csatlakozott a kispesti együtteshez.

Szapanos a Ferencvárosban nevelkedett, majd a Dunaharaszti, a Tatabánya és a Zalaegerszeg labdarúgója is volt, az NB I-ben pedig a Mezőkövesd színeiben mutatkozott be. Az elmúlt három idényben 86 első osztályú mérkőzésen védett, a 2019-2020-as évadban Magyar Kupa-ezüstérmet szerzett a mezőkövesdiekkel - olvasható a kispesti együttes honlapján.

„Mindenképpen magyar kapust szerettünk volna igazolni. Péter személyében pedig egy nagyon jó felépítésű és mentalitású kapus érkezett hozzánk, aki stabilan jó teljesítményre képes” - idézi a honvedfc.hu Kun Gábort, a Budapest Honvéd ügyvezetőjét.

„Azt gondolom, hogy senkit se bántok meg azzal, ha azt mondom, hogy óriási előrelépés a karrieremben a kispesti szerződés. Sohasem fogom elfelejteni, honnan indultam, hogy 24 évesen még az NB III-ban védtem, hat év elteltével pedig egy ilyen nagy múltú klubnál kaptam lehetőséget. Megdolgoztam ezért a lehetőségért, de a továbbiakban is bizonyítanom kell, meg akarom mutatni, hogy okkal bízik bennem a Honvéd” - fogalmazott a szerződése aláírása után Szappanos Péter.