Politika

Orbán új célpontokat talált a kifulladó bevándorlás elleni kampány ellensúlyozására

Elemzők szerint a nacionalista Orbán Viktor azért támad a független bíróságoknak, a cigány kisebbségnek, valamint az azt támogató civil szervezeteknek, mert lassul a gazdasági növekedés, nő az infláció és kifulladt a bevándorlás elleni kampány - írja a Reuters.

Új ellenségekkel igyekszik elterelni a figyelmet a valós problémákról

Tegnap előtt mintegy háromezren tiltakoztak amiatt, hogy a kormány nem akarja kifizetni a megítélt kártérítést a gyöngyöspatai iskolai szegregáció kárvallottjainak. Előzőleg a miniszterelnök - akit az EU bírál a jogállam lebontása miatt - azt közölte, hogy az államnak szembe kell mennie a bíróságok döntésével. A megmozdulás szervezői arra hívták fel a figyelmet, hogy a hatalom jogtalanul avatkozik bele a gyöngyöspatai ügybe, megsérti a jogállamot és az igazságszolgáltatás önállóságát.

A bevándorlás elutasítása miatt a Fidesz továbbra is vezeti a népszerűségi listákat, de októberben meglepő vereséget szenvedett több nagyvárosban, így Budapesten is.

László Róbert a Political Capital munkatársa úgy véli, hogy a kormányfő az új kampánnyal, az új ellenségekkel a saját bázisát igyekszik feltüzelni.