Politika

Orbán dönti el, hogy beleírja-e az „ajándék repülőutakat" a vagyonnyilatkozatába

Az Átlátszó írta meg, hogy Orbán Viktor magángéppel utazott haza a Mol Vidi bulgáriai mérkőzéséről, illetve gép útja gyanúsan sokszor keresztezte annak a luxusjachtnak is az útját, amelyen megfordult egy rakás NER-közeli személy. A hivatalos közlés szerint a miniszterelnököt Garancsi István repteti, mintegy „ajándékként”.

 

Csak amit a polgári jó ízlés megenged...

Orbán sajtófőnöke, Havasi Bertalan gyorsan meg is nyugtatott mindenkit, mert szerinte „a magyar adófizetőknek egy forintjába sem kerül, hogy Garancsi István vendégeként utazik focimeccsekre Orbán Viktor egy luxusgépen, és ez a jövőben is így lesz”.

A csütörtöki kormányinfón az ATV kérdezett rá, hogy ezt az ajándékot nem kellene-e feltüntetni Orbán vagyonnyilatkozatában. Gulyás erre azt mondta: „azt majd a következő vagyonnyilatkozat-tételkor a miniszterelnök eldönti”.

Az RTL ezután azt kérdezte, amennyiben a repülőút ajándék volt Garancsitól a barátjának, aki történetesen pont Orbán Viktor miniszterelnök, akkor pontosan mi az, ami még ajándékként belefér, esetleg megoszthatja-e Garancsi Orbánnal a teljes vagyonát vagy vehet-e lakást Orbán gyerekeinek (bár Orbán Gáspár már tényleg lakott Garancsi lakásában).

Gulyás szerint ebben a határ az, „amit a polgári jó ízlés és a választópolgárok értékítélete megenged”.