Politika

Titkos alagutat építtetne magának Orbán Viktor a Puskás Arénába

„Titkosítva akarnak Orbán számára saját alagutat építeni a Puskás Stadionba, én viszont nem hagyom elsumákolni, hanem nyilvánosságra hozom. Tudom, hogy a kétharmad bosszút fog állni ezért, de az igazságért minden következményt vállalok” - írja közösségi oldalán Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Az alagút költsége mintegy 2 milliárd forintot tesz ki

Az ellenzéki politikus videóbejelentkezésében kifejtette, vállalja a felelősséget a kormány által titkosított információ nyilvánosságra hozataláért, de szerinte, noha valószínűleg bíróság elé kerül, ezt meg kellett lépnie. Egy, a birtokába került dokumentum szerint az alagút költsége mintegy 2 milliárd forintot tesz ki, amit „sok évre titkosítani akartak” - fogalmazott a képviselő. 

Stummer hozzátette, ezt a Nemzetbiztonsági Bizottság hétfői ülésén kellett volna jóváhagyni, amire ő nem volt hajlandó. A fideszes bizottsági tagok megszavazták a tervet, így - mint mondta - más eszköz nem maradt a kezében, csak az, hogy az ügyet a nyilvánosság elé tárja. 

Frissítés: 50 méter hosszú autós aluljáró védett személyeknek

A kérdéses beruházásról Facebook-bejegyzésben tett közzé információkat a Puskás Aréna, majd a Miniszterelnökség is megszólalt, amely megerősítette a beruházás tervét a hvg-nek. A tárca közlése szerint egy ötven méteres autós aluljáróról van szó.

A Miniszterelnökség sajtóirodája közölte, hogy a Puskás Aréna úgy kapott engedélyt, hogy fél év után felül kell vizsgálni azt, hogy jól működő közlekedési megoldás-e, hogy a hazai és külföldi védett személyeket a rendes közönség forgalmának időnkénti akadályoztatásával, várakoztatásával szállítják az Arénába.

A miniszterelnökség egy biztonsági kockázatokat mérlegelő felülvizsgálat eredményéről számolt be a lapnak. Eszerint jobb megoldás lenne, ha a védett személyek, kiemelt vendégek, előadók autós közlekedési útvonala nem keresztezné a több tízezres közönség gyalogos útvonalát, célszerű e közlekedési utakat fizikailag elkülöníteni. Hozzátették, hogy a tervezett megoldás egy mindösszesen 50 méter hosszú autós aluljáró.