Politika

Vona a Jobbik Gyurcsány Ference

Vona Gábor olyan tehertétel lett a Jobbikban, mint a baloldalnak Gyurcsány. A kétharmados Fidesz-győzelemben a volt elnöknek nagyon súlyos felelőssége van, mivel a Jobbik politikáját úgy vitte az elmúlt időben, hogy a jobboldali szavazókat nem szólították meg, a saját bázisuknak nagy részét pedig átengedték a Fidesznek - jelentette ki Novák Előd.

 

A tartozásra gyűjtött pénzt felélte a párt

Novák Előd, a Jobbik volt alelnöke Vona Gábor bábjának nevezte a Jobbik jelenlegi elnökét, Sneider Tamást az ATV műsorában. Hozzátette, Vona szándékosan olyan politikusokat választott utódjának, akik végrehajtják az utasításait és bármikor visszaadják neki a hatalmat. Elmondta, bár egyelőre mozgalomként dolgoznak a Jobbikból kivált tagok, holott szerinte egy új párt létrehozásának több értelme lenne. Az ÁSZ büntetés kapcsán pedig azt mondta, a tartozásra gyűjtött pénzt nem a bírságra kifizetésére fordította a párt, hanem felélte. Hozzátette, erről azoktól az emberektől tud, akik a pártvezetés bizalmi köréhez tartoznak. „Még a postának is 100 milliónál nagyobb tartozás áll fenn, tehát gyakorlatilag minden pénzt elköltött a párt. Még annak ellenére is, hogy meglehetősen nyomott áron kapta ezeket a bizonyos óriásplakátokat” - fogalmazott.

Arról is beszélt, komoly csalódásként élték meg Dúró Dórával a kizárást, hiszen már eddig is komoly feszültségek voltak szerinte a pártban, eddig sok minden lenyeltek. A volt alelnök szerint sokan elhitték azt az ígéretet Vona Gábornak, hogy a Jobbik megnyerheti a választást, holott belülről már látszódott, hogy a győzelem nem fog összejönni. Novák Előd azt mondta: a kétharmados Fidesz-győzelemben Vona Gábornak nagyon súlyos felelőssége van, mivel a Jobbik politikáját úgy vitte az elmúlt időben, hogy a jobboldali szavazókat nem szólították meg, a saját bázisuknak nagy részét pedig átengedték a Fidesznek.