Politika

A főpolgármester a kukaszámla kiegyenlítéséhez köti az atlétikai vb megrendezését - 10 milliárd forint a tét

Ráijesztett a kormányra Karácsony Gergely főpolgármester abban az ügyben, hogy az állami kukaholding nem utalja át a fővárosi szemetescégnek a 10 milliárdos tartozását. Úgy tűnik, az Orbán-kormány minden fronton kekeckedni próbál a fővárossal.

Megy a szemétkedés

Gyorsan el kellene dönteni ezt, mert ha a miniszterelnök atlétikai világbajnokságot szeretne, akkor nekem alá kellene írnom egy levelet a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek. De ezt csak akkor teszem meg, ha a kukaholding fizet, hiszen ez is a megállapodás része” - nyilatkozta a főpolgármester.

Karácsony arra hivatkozik, hogy Orbán Viktor korábban kötött Tarlós Istvánnal egy megállapodást, amely szerint a kukaholdingnak (Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő) ki kell fizetnie a főváros számára az FKF Zrt. által elvégzett feladatainak ellenértékét (10 milliárd forint), és ezt a megállapodást a kormány a választás után is megerősítette. De mivel a kukaholding visszatartja a Budapestnek járó pénzt, ezért február közepére az FKF számláján 0, azaz nulla forint lesz - írta közösségi oldalán a főpolgármester.