Politika

Nemzeti konzultációs ívekből építettek falat Orbán irodája elé - nagy megmozdulást szerveznek október 23-ra

Ellenzéki megmozdulás volt a budai Várban Hadházy Ákos vezetésével. A tiltakozók a Karmelita kolostor elé vitték az általuk manipulációs kérdőíveknek nevezett, nemzeti konzultációs kérdőíveket.

 

Az aktivisták által összegyűjtött nemzeti konzultációs kérdőívek Orbán Viktor hivatala, a Karmeilta kolostor előtt. „Ezt nem valamiféle háttérhatalom, nem Soros, hanem olyan hús-vér emberek gyűjtötték össze, akiknek elegük van a rendszerből és tenni akarnak" - mondta Hadházy Ákos.

A politikus elmondta, 260 ezer nemzeti konzultációs kérdőívet gyűjtöttek össze aktivistáikkal. Arra kérte hallgatóságát, október 23-át az MTVA Kunigunda utcai székházánál ünnepeljék meg. „A tiltakozást majd akkor fejezzük be, ha leváltják a köztévé igazgatóját és betiltják a fizetett kormánypropagandát, a hazudozást" - közölte.

„Szombathelytől Nyíregyházáig gyűjtöttük össze a nemzeti konzultáció kérdőíveit" - mondta Szél Bernadett. A független képviselő hozzáfűzte, 60 kitelepülésen volt jelen országszerte, majd élete egyik legjobb nyarának nevezte a konzultációs kérdőívek összegyűjtésének időszakát.