Politika

Ellenállást hirdetett a Jobbik: „az Orbán-rendszer egyre inkább lenézi a magyar embereket, egyre inkább korrupt”

Szombaton tartja kongresszusát Budapesten a Jobbik, ahol ellenállást hirdettek az Orbán-rendszer leváltása érdekében, és egyhangúan elfogadták „A nemzeti ellenállás kiáltványát”.

Százezreket zsarolnak és fenyegetnek

„Soha aljasabb ellenfelünk nem volt abban a küzdelemben, amit immár tizenöt éve folytatunk Magyarország megmentése érdekében, mint most. Ez a hazánkat uralma alá hajtó, minden gaztettre képes rendszer ereje teljében áll előttünk. Százezreket zsarol és fenyeget, még többeket ringat a jólét és a biztonság hamis illúziójába” - olvasható a kiáltványban.

„Magyarország ma nem szabad ország! Nem szabad sem az állam, sem annak polgárai. Az ország külső és belső kizsákmányolók foglya. Aki Orbán Viktor rendszerét kritizálja, azt a hatalom a legkülönbözőbb eszközökkel lehetetleníti el.”

Elrettentő büntetéseket, a családok, elesettek, külföldön élők nagyobb támogatását követelik, miközben rendpárti és diktatúrát kiáltó mondatok váltakoznak, Ez akár Fidesz-szöveg is lehetne: „Mi a biztonságért küzdünk! Olyan országot akarunk, amely megvédi polgárait mind a belső veszélyektől, mind a keresztény kultúránkat fenyegető illegális bevándorlóktól.”

A kiáltvány így fejeződik be: „A Jobbik Magyarországért Mozgalom mától nem csupán ellenzék. A Jobbik mától a rendszerváltásért dolgozó és e harc folyamán soha, semmilyen alkut nem kötő nemzeti ellenállás.”

„Változás nem történt a Jobbik gondolkodásában”, csupán az aktuális helyzethez szabott, a következő évek feladatait, céljait és identitását összegző dokumentum született - mondta Sneider Tamás pártelnök a sajtótájékoztatón.

Sneider azt emelte ki: legnagyobb taglétszámú és legtöbb szervezettel rendelkező ellenzéki pártként nagy a felelősségük abban, mit képviselnek a kétharmados kormánytöbbséggel szemben egy olyan rendszerben, „amely egyre inkább diktatórikus, egyre inkább lenézi a magyar embereket, egyre inkább korrupt”.