Politika

A Jobbik kemény fellépést sürget annak érdekében, hogy ne etessék meg velünk Nyugat-Európa élelmiszer szemetét

A Jobbik a védjegytörvény módosítását, a fogyasztóvédelem megerősítését javasolja és akár a népegészségügyi termékdíj átalakítását is elképzelhetőnek tartja, annak érdekében, hogy a Magyarországon működő multinacionális cégek ne használhassanak kettős mércét - mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a párt alelnöke.

 

Magyarország ne legyen a Nyugat szemétlerakója!

Z. Kárpát Dániel úgy fogalmazott, hogy a Fidesz-KDNP egy „látszólagos és retorikai” háborút indított azokkal a cégekkel szemben, amelyek eltérő minőségű termékeket árulnak a különböző országokban, de ez kimerül abban, hogy a kormánypártok különböző európai testületekhez fordulnak. A képviselő ezt „édeskevésnek” nevezte, amit azzal indokolt, hogy az európai szabályozás nem tiltja, hogy ugyanazok a termékek különböző összetételben készüljenek el.

A védjegytörvény módosítása után az érintett termékeken fel lehetne tüntetni, hogy eltérő minőségben készülő áruról van szó - közölte. A Jobbik adott esetben akár azt is elképzelhetőnek tartja, hogy különadót vessenek ki ezekre a termékcsoportokra. Az innen befolyó pénzt a fogyasztóvédelem megerősítésére fordítanák - tette hozzá.