Politika

Ha a lejáratódott Borkaira kell szavazni a Fideszért, azt is vakon megteszik a kormánypárt szimpatizánsai

Új választásban bízik a győri ellenzék, szerintük Orbán Viktor Fidesz-elnök valahogy leváltja Borkai Zsolt régi-új polgármestert. A súlyos botrányba keveredett Borkai ugyanis képtelen lenne irányítani a várost, ahonnan az utóbbi időben szinte teljesen eltűnt - mondta Glázer Tímea, az önkormányzati választáson a győri ellenzék - nagyon kis különbséggel - vesztes polgármesterjelöltje.

Borkai nem maradhat sokáig polgármester - lejáratódott

Győzelemre számított az ellenzék Győrben a Borkai-botrány után, és hogy ez mégsem sikerült, abban a Jobbik négy képviselőjének árulása is szerepet játszott, akik az október 13-ai önkormányzati választás előtt az utolsó pillanatban felmondta az ellenzéki együttműködést - mondta Glázer Tímea, győri ellenzéki polgármesterjelölt. Döntő volt az is, hogy Győr erős fideszes bástya, és a kormánypárt mozgósítása is erős volt, a Borkaira voksolók pedig most nem rá, hanem a személyén keresztül a Fideszre szavaztak.

Glázer Tímea szerint ezzel együtt sem maradhat sokáig posztján a korrupciós vádakat is felvető szexvideóiról elhíresült régi, új fideszes polgármester, Borkai Zsolt, mert Orbán Viktor nyilván le fogja váltani, és újabb választás jön.

Az esetleges újabb lehetőség kapcsán Glázer Tímea megjegyezte, ha az ellenzéki együttműködés és a civilek jelöltjeire adott szavazatokat összeadjuk, akkor az látszik, hogy Borkai ellenfelei együtt magasan megnyerhették volna a polgármester-választást, Borkai Zsolt ugyanis az előző választáshoz képest majdnem 20 százalékkal gyengébb eredményt ért el.

Az, hogy Borkai Zsolttal együtt a hozzáköthető üzleti körök (elsősorban dr. Rákosfalvy Zoltán) is távozni kényszerülnek-e a hatalom közeléből, egy esetleges új választás eredményétől függ. De vélhetően ők is nagyon kellemetlenek lettek a Fidesz-vezetés számára.

Az ellenzéki politikus szerint az újabb választást valószínűsíti, hogy Borkai Zsolt képtelen lesz irányítani a várost, ahol a botránya kitörése óta nem is látni. Nehezen elképzelhető, hogyan fog megjelenni egy óvodai ünnepségen, átadni díszpolgári címeket, vagy a közgyűlést vezetni, ahogy azt is kérdéses, a képviselő-testület tagjai hogyan fognak felállni, és azt mondani neki, „tisztelt polgármester úr!”- tette hozzá