Politika

„Mondják ki végre: Borkai nem!” - folytatódik a győri polgármester elmozdításáért indított aláírásgyűjtés

Másfél hét leforgása alatt meghússzorozódott az a kezdeti bő 100 aláírás, amelyet a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt elmozdításáért indítottak el „Győr Igen - Borkai Nem!” címmel - ezt közölte szombaton, reggel az akciót beindító kör. Közleményük szerint bár jelentős sikert értek el, bőven van még tennivaló, hiszen még nem tudni, mi lesz a Győr polgármesterségét októberben ismét elnyerő Borkai Zsolt sorsa.

 

Fiatal prostituáltakkal szervezett gruppen szexpartit

Úgy érzik, hogy az elmúlt egy hét számos tanulságos tapasztalattal szolgált. Győri polgárok sokasága állt melléjük, jó szóval, bátorítással, de érezték a „suttogó elégedetlenséget, a megfélemlítés szellőjét, a polgárokhoz méltatlan beletörődést”. Mindeközben ráadásul hezitálnak az országos politikai szereplők, bizonytalanságban tartva a város lakosságát, a hazai és nemzetközi közvéleményt. „Mondják ki végre: Borkai nem!” - követelték az aláírásgyűjtés kezdeményezői.

Írásuk szerint már most is látható, hogy megkerülhetetlenek, ha összefognak. Minden aláírás - mint közölték - nagy támogatást jelent ügyük sikerre viteléhez, de ennél is fontosabbnak tartják, hogy az emberek bátran merjék kimondani azt, ami a lelkiismeretük szerint helyénvaló. „Mondjunk határozottan nemet arra, ami elfogadhatatlan, ezáltal bontsuk le a félelem társadalmat romboló ördögi falát” - írják, hozzátéve, hogy hinniük kell abban, hogy ez lehetséges.

Borkai Zsolt a botrány kirobbanása óta - egy rövid videóüzentet leszámítva - a héten állt másodszorra a nyilvánosság elé, amikor átvette polgármesteri megbízólevelét. Kérdezni ugyan ezúttal sem lehetett tőle, ő pedig csak megköszönte a győrieknek, hogy kitartottak mellette és értékelték az elmúlt 13 év munkáját. „Azt tudom ígérni a győrieknek, hogy az elkövetkezendő időszakban is az elmúlt időszakhoz hasonló intenzitással igyekszem közreműködni és fejleszteni a várost a képviselő-testülettel” - mondta.

Tehát: még tervei vannak…