Politika

„Méltó és érdemes rá”, ezért kapott diplomata-útlevelet Dzsudzsák Balázs

Dzsudzsák Balázs válogatott futballista május elején tért vissza Magyarországra az Egyesült Arab Emírségekből a  külügyminisztérium segítségével. Ekkor derült ki, hogy a magyar válogatott csapatkapitányként diplomata-útlevéllel rendelkezik. A Demokratikus Koalíció képviselője, Vadai Ágnes Magyar Levente államtitkárnál kérdezett rá, hogy miért kapott Dzsudzsák diplomata-útlevelet.

Jelenlegi klubjánál kiáll a rúdja

Magyar Levente válasza szerint: Dzsudzsák Balázs a magyar nemzeti válogatott csapatkapitánya, és igen, ezáltal méltó és érdemes a diplomata-útlevélre.

Az előírások szerint azok kaphatnak ilyen típusú okmányt, akik diplomáciai küldetést teljesítenek. Azt nem árulta el a minisztérium, hogy Dzsudzsák esetében mi volt az.

A 109-szeres válogatott Dzsudzsák jelenleg az al-Ain játékosa, a jövője még bizonytalan. A klub nemrég arról számolt be, hogy mást keresnek a posztjára, az edző nem számol a magyar játékossal. Dzsudzsák 2016 óta játszik az Egyesült Arab Emírségekben, előbb az al-Vahda, majd pedig az Ittihad Kalba játékosa volt, télen került mostani csapatához, az al-Ainhoz. 

Nem egészen négy év alatt három klub - nem kevés.