Politika

Ízléstelen, megbocsáthatatlan, vállalhatatlan - A Mazsihisz is elítélte Demeter Szilárd „írását”

Vállalhatatlan minden jóérzésű polgár számára - ítélte el szombat este kiadott közleményében a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége azt a véleménycikket, amelyet Demeter Szilárd miniszteri biztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója írt a kormányzati szócsőként működő Origo.hu-nak, amely nem utasította vissza annak közlését.

Zsidózott egy kicsit

A Mazsihisz szerint

Európát gázkamrának minősíteni ízléstelen, 75 évvel Auschwitz után egy állami intézmény vezetőjétől pedig megbocsáthatatlan. Auschwitzban több mint 430 ezer honfitársunkat gázosították el. Aki ezt aktuálpolitikai vita kapcsán, akár csak áttételesen is relativizálja, az érzéketlen a 20. századi magyar történelem és a honi zsidóság fájdalmai iránt. Európát Soros György gázkamrájának nevezni a holokauszt relativizálásának tankönyvi esete, ennélfogva nem egyeztethető össze az antiszemitizmus minden formája ellen meghirdetett kormányzati zéró toleranciával. A Petőfi Irodalmi Múzeum vezetőjétől súlyos felelőtlenség létező előítéletekre rájátszani. A Mazsihisz szerint Demeter Szilárdnak az origo.hu honlapon megjelent írása vállalhatatlan minden jóérzésű polgár számára”

A miniszteri biztos - egyebek mellett - azt írta, hogy „Európa Soros György gázkamrája” és benne „mi vagyunk az új zsidók”.

Demeter Szilárdnak és a „művét” közlő Origo.hu főszerkesztőjének ezek után illene eltakarodnia a közéletből. Ez a minimum.