Politika

Már csak két százalékkal vezet a Fidesz az ellenzéki pártok előtt

A teljes népesség körében 34-32-re vezet Fidesz az ellenzéki pártok összesített támogatottságával szemben. A biztos pártválasztók körében 50-47 arányú a különbség. Augusztus óta csökkent a kormánypárt támogatottsága.

 

Megállt a Fidesz növekedése, a párt támogatottsága március és augusztus között 31-ről 36 százalékra nőtt, most viszont 34 százalékra csökkent a teljes népesség körében - derül ki a Závecz Research legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Továbbra is a DK a legerősebb ellenzéki párt, a júliusban mért számokkal megegyező, 10 százalékos a támogatottsága. A Momentum ismét 7 százalékon áll, a Jobbik 6 százalékon, és az MSZP támogatottsága sem változott, a szocialistákat 5 százalékra mérte a teljes népesség körében a Závecz Research. Az LMP és Mi Hazánk 2-2 százalékosak. A Párbeszéd és a Kétfarkú Kutya Párt pedig 1-1 százalékos támogatottsággal rendelkeznek a teljes népesség körében. A párt nélküliek aránya 28-ról 30 százalékra emelkedett az elmúlt egy hónapban.

A biztos pártválasztók csoportjában a Fideszt 50 százalékra mérte a Závecz. A DK eddigi legmagasabb eredményével 18 százalékon áll. A Momentumnak 10 százalékos támogatottsága van az aktív szavazók körében. A Jobbiknak 9, az MSZP-nek 6 százaléka van. Az elkötelezett szavazók körében a Mi Hazánk, az LMP és a Párbeszéd azonos támogatottságot értek el, mindhárom párt 2 százalékon áll. A Kétfarkú Kutya Párt tábora 1 százalékos.

Az ellenzéki együttműködésben résztvevő hat párt támogatottsága nagyon közelít a Fidesz számaihoz. A teljes választókorú népesség körében már csak 34-32 százalék arányban vezet a kormánypárt.