Politika

Orbán Viktor rendszere megbukott az Európai Parlament előtt

A Jobbik európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalán reagált arra, hogy az Európai Parlament megszavazta a Magyarország és Lengyelország ellen indított jogállamisági eljárással összefüggő, a két uniós tagállamot elmarasztaló állásfoglalást.

 

A magyar gazdaságot már most is szinte csak az uniós források tartják életben

Gyöngyösi Márton szerint csütörtökön Orbán Viktor rendszere megbukott az Európai Parlament előtt. A Jobbik EP-képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy nem csak a Parlament kétharmada, de még saját pártcsaládjuk, az Európai Néppárt is ellenük fordult.

„A kormánypropagandával ellentétben mindez nem a migrációs, vagy a családpolitika miatt történt. Számos európai országban van kormányon konzervatív párt, és senki sem támadja őket emiatt. A Fidesz-kormány ellen azért lépnek fel Európában, mert a német, francia, vagy éppen osztrák politikusok érthető módon nem szeretnének amiatt magyarázkodni saját polgáraik előtt, hogy az adójuk miért Mészáros Lőrinc zsebében landolt” - fogalmazott a Jobbik képviselője.

„Európa most elmondta a véleményét Orbán tolvajpolitikájáról” - tette hozzá. Ugyanakkor megjegyezte, a rossz hír az, hogy „bár a csekken a Fidesz neve áll, a pénzt a magyarok tárcájából veszik ki”.

A politikus arra figyelmeztetett, hogy a magyar gazdaságot már most is szinte csak az uniós források tartják életben, ha pedig a kormány korrupciója miatt ezeket megvonják - „mert tolvajokat pénzelni senki sem szeret” -, annak az ország látja majd kárát.

„Ha ugyanis Orbán strómanjai nem lophatnak az uniós pénzekből, elveszik majd a kisembertől. Jobbikos európai parlamenti képviselőként én azért dolgozom, hogy az Európai Unió ne a magyar embereket, hanem a Fidesz-kormány tolvaj cimboráit büntesse meg” - írta Gyöngyösi Márton a Facebook-oldalán.