Bűnügy

Embercsempészés miatt javasolnak vádemelést egy szerb kamionsofőr ellen

A rendőrök befejezték a nyomozást annak a kamionsofőrnek az ügyében, aki segítséget nyújtott egy férfinak a szerb-magyar határ illegális átlépésében.

A szerb gyanúsított szabadlábon védekezik

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya büntetőeljárást indított embercsempészés bűntett gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint egy 44 éves férfi egy szerb honosságú kamion vezetőjeként jelentkezett belépésre a tompai határátkelőhelyen 2020. május 19-én, 2 óra 30 perckor. A tehergépkocsi-vezetőnek volt egy váltósofőrje is, legalábbis azt állították az őket ellenőrző egyenruhásoknak. Az intézkedő rendőrök megállapították, hogy a kamion menetlevélben a második gépjárművezetőt utólag rögzítették, és a „váltósofőr” által ellenőrzésre átadott vezetői engedélyről, illetve munkaszerződésről is kiderült, hogy hamis.  

A járművezető segítséget nyújtott utasának a szerb-magyar határ illegális átlépésében azért, hogy Németországba juttassa, ezért a férfit embercsempészéssel gyanúsítják a nyomozók.

A szabadlábon védekező szerb gyanúsított ügyében a főkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek.