Bűnügy

Zsebkéssel levágta újszülöttje fejét és karjait a 35 éves szörnyeteg - most emeltek vádat ellene, otthon „relaxál”

A Nógrád Megyei Főügyészség vádat emelt egy 35 éves pásztói nő ellen, aki tavaly januárban brutálisan megölte csecsemőjét. Az asszony a büntetőeljárás kezdetétől letartóztatásban volt, azonban a bíróság idén januárban - a letartóztatás határidejének meghosszabbítására irányuló ügyészi indítványt elutasítva - a bűnügyi felügyeletét (korábban házi őrizet) rendelte el.

Már otthon „kempingezik”

A főügyészség tájékoztatása szerint a nőnek már két gyereke volt az élettársától, és harmadik terhessége tényével is tisztában volt, de azt mindenki előtt titkolta.

A pár 2017. december 30-án - mint kapcsolatuk során sokszor - összeveszett, a férfi elzavarta otthonukból a vádlottat, aki a szilvesztert is ismerősei körében töltötte. Január elsején hazaindult, a pásztói Kövicses patak hídja közelében járt, amikor megindult a szülés. A nő a híd alatt életképes fiúgyermeket hozott világra.

A szülést továbbra is titkokban akarta tartani.

Legalább négyszer ráütött a baba fejére, megszorította a nyakát, majd egy zsebkéssel levágta a fejét és karjait. A testdarabokat a patakba szórta. Az újszülött a fej nyakról történt leválasztása során feltehetően már nem élt.

A Nógrád Megyei Főügyészség a nő ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. Az asszony a büntetőeljárás kezdetétől letartóztatásban volt, azonban a bíróság idén januárban - a letartóztatás határidejének meghosszabbítására irányuló ügyészi indítványt elutasítva - a bűnügyi felügyeletét (korábban házi őrizet) rendelte el.

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék hoz ítéletet.