Bűnügy

A „hála”: tíz percen belül kétszer akart rabolni Budapesten az oltalmazotti státusszal hazánkban lebzselő arab

A rendőrök rövid időn belül elfogták Józsefvárosban azt a külföldi férfit, aki két embert akart kirabolni az éjszaka a fővárosban.

Oltalmazottként rabolgat hazánkban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi rendőrkapitánysága eljárást folytat rablás bűntett, valamint rablás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt egy 26 éves külföldi férfi ellen, aki 2014 júliusától oltalmazotti menekültstátusszal él Magyarországon.

A betolakodó 2016. szeptember 23-án, 22 óra 50 perckor a Budapest VIII., Nagyfuvaros utcában kiugrott egy autó elé, majd amikor az megállt, ráült motorháztetejére, és pénzt követelt a vezetőtől. A sértett a felszólításnak nem tett eleget, az autóban tartózkodó unokatestvére kiszállt, hogy az ingyenélőt távozásra kérje, és tovább tudjanak haladni.
A járműből kiszálló férfival az oltalmazotti státuszért hálás menekült dulakodott, majd nadrágzsebéből elővett egy kést. Amikor a sértett ezt észrevette, elfutott, de az elkövető utánaeredt. Az autó vezetője követni kezdte őket, hogy segítsen rokonának, de a férfi ezt észlelve visszafordult és - a lassan guruló autó motorháztetejére vetve magát - a szélvédőbe vágta a nála lévő kést. A „menekült” ezután elmenekült a helyszínről.

Mintegy 10 perccel később az „új európai” - szintén a Nagyfuvaros utcában - megállított egy járókelőt és arra kérte, hívjon neki mentőt. Eközben átkarolta a sértettet és a nadrágjának hátsó zsebéből kivette a pénztárcáját. Amikor a sértett észrevette és visszakérte azt, dulakodtak, a „nagy formátumú” pedig többször megharapta a sértettet azért, hogy a pénztárcát megtartsa.

A „rasszista” magyarok ellenállása miatt minden bizonnyal traumatizált menekült a második helyszínről is elmenekült, azonban a kiérkező járőrök néhány percen belül a Nagyfuvaros utca közelében elfogták.

A 26 éves, meglepő módon arabul beszélő férfit előállítása után gyanúsítottként hallgatták ki a VIII. kerületi rendőrkapitányságon, ahol - őrizetbe vétele mellett - előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

(Fotó: illusztráció)