Aktuális

Hét kórház sem fogadta a 33 éves agyhártyagyulladásos édesanyát, 40 fokos lázzal hazaküldték - ez Kásler Miklós elmebeteg utasításának tragikus következménye

Csütörtök óta csaknem 1 millió 200 ezren látták azt a videót, amelyben Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő mutatta be annak a 33 éves családanyának a tragédiáját, aki a koronavírus- járvány idején úgy vesztette életét, hogy az - többször is - elkerülhető lett volna. A felelősség egyértelműen Kásler Miklós EMMI minisztert terheli.

 

Az elhunyt nő édesanyja, Martineczné Rezsnyák Regina a felvételen beszél kálváriájukról, amely április 22-én kezdődött: 33 éves lánya, Regina fejfájást és szemgödri fájdalmat érzett, majd belázasodott, viszont nem köhögött. Két napig vártak, miután az azonnal értesített körzeti orvos koronavírus-tesztre rendelte a nőt, aki később már - a korábbi tünetek mellett - sugárban hányt. Édesanyja - aki maga is az egészségügyben dolgozott szinte egész életében - állítja, hogy egy kezdő nővér is megállapíthatta a tünetekből, hogy Reginának fokozódott az agynyomása. A tesztelésre azonban nem került sor, az asszonyt kórházba szállították, de közben megtudták, hogy a tesztre azért nem került sor, mert Regina adatai egyszerűen eltűntek a rendszerből.

A kórházba szállítás sem ment simán: Székesfehérváron nem fogadták, visszavitték Tatabányára, a Covid-osztályra, ahol tesztelték, eredménye negatív lett, viszont édesanyja szavai szerint, még a vérnyomását sem mérték meg, nemhogy a tüneteit kezelték volna. 40 fokos lázzal és fejfájással küldték haza.

Legközelebb április 27-én hívták a mentőket, az ekkor már egyértelműen agyhártyagyulladásos beteghez. Székesfehérváron ismét nem fogadták, hat fővárosi kórházban sem, így érkezett meg - közel 120 kilométeres utaztatás után - Balassagyarmatra, ahol hamarosan lélegeztetőgépre tették. Ez már nem segített, egy öt hónapos és egy hétéves gyermek 33 éves édesanyja május 1-jén, agyhártyagyulladásban elhunyt. Martineczné Rezsnyák Regina szerint, lehetett volna segíteni rajta egy gyorsabb diagnózissal, hamarabb történő kezeléssel.

Ennek az embernek el kell takarodnia

A tragikus videó pofonszerűen hathatott a kormányzati kommunikációra is. A felvételen elhangzottakra nem is reagáltak, pusztán egy Bangónénak címzett közleményben írtak ismét olyanokat, hogy „a baloldal a járvány kezdete óta akadályozza a védekezést”, meg, hogy „a baloldal a járvány kezdete óta a védekezés sikertelenségéért drukkol”. Csak ennyit tudott kiokádni magából a teljesen érzéketlen Fidesz.

Úgy tűnik, azzal már ez a propagandagépezet sem tud mit kezdeni, ha egy nagymama elmeséli, hogy 33 éves, két gyermekét maga után hagyó lánya halálában jelentős szerepet játszott, hogy hét kórház sem tudta fogadni, és hogy több napos késéssel tesztelték koronavírusra, miközben agyhártyagyulladásos tünetei voltak...

„Kásler Miklós miniszter érdemei történelmiek” - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök két napja a Kossuth Rádióban. Valóban. Negatív előjellel.

Ennek az embernek a továbbiakban semmi keresnivalója a kormányban, a közéletben. El kell takarodnia.