Aktuális

Nagy titkolózás közepette több száz venezuelai menekültet fogadott be a magyar állam

Mintegy háromszáz venezuelai menekültet fogadott be a közelmúltban a magyar állam. A befogadottak ingyen repülőjegyet, legalább egy évig ingyen lakást, ingyenes magyar és angol nyelvtanfolyamot, és letelepedési papírokat is kaptak, így többségük az érkezése után néhány hónappal már legálisan munkát is vállalhatott az országban.

Állítólag mi döntjük el, kikkel élünk együtt - vagy mégsem?

A menekültek befogadásának feltétele volt a menedékkérő származása, a kormány olyanokat fogadott be, akiknek vannak magyar felmenői. Az Index.hu szerint a befogadottak jellemzően nem beszélnek magyarul, és nemhogy a vezeték-, de még a keresztnevük se magyar, de valóban vannak magyar felmenőik (jellemzően nagyszülők, dédszülők). Magyarul már a szüleik se beszéltek, ők maguk is Magyarországra érkezve tanulták meg az első magyar szavakat, és a kultúránkkal is csak itt kezdtek ismerkedni.

A program nagy titkolózás közepette zajlik, a program szervezői értesüléseik szerint direkt megkérték a menekülteket, hogy ne beszéljenek a befogadásukról. A menekültek amúgy nem értik, hogy miért kéne titkolózniuk, amikor ők valóban borzalmas körülmények közül érkeztek, így jogosnak érzik, hogy segítséget kapnak.

A Privatkopo.hu 2018 áprilisában számolt be arról, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezésében 30 - a szeretetszolgálat vezetői szerint „magyar származású” - család érkezett Venezuelából Magyarországra.

Kiderült: a befogadottak nem beszélnek magyarul, nincs valós kötődésük országunkhoz, venezuelai állampolgárok.

Az erről beszámoló cikk itt olvasható:

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Hirmix&AN=venezuelaiak&MN=&LN=Hungarian

Orbán Viktor többször is kijelentette: „a magyarok döntik el, kikkel akarnak együtt élni”.

Jól hangzik.

Kár, hogy nem igaz.