Aktuális

Úri passzió: Orbán 9,5 millió eurós stadiont és futballakadémiát avat Szerbiában

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke adja át, csütörtökön, a vajdasági Topolyán azt a futballakadémiát, amelyet az MLSZ finanszírozott 9,5 millió euróból, azaz közel 3 milliárd forintból. A létesítmény egy központi stadiont, négy edzőpályát, szálláshelyiségeket foglal magába. Az eseményen a Vajdasági Magyarok Szövetségének vezetői, valamint a magyar és a szerb futballvezetők is részt vesznek.

 

Fontos dolgokra koncentrálnak...

Tavaly, év elején számoltak be a híradások arról, hogy az MLSZ Szerbia egyik legmodernebb futballakadémiáját hozza létre a vajdasági kisvárosban, amelynek harmadosztályú csapata van. Az ügylet komoly viták kereszttüzében állt, hiszen a magyar adófizetők pénzét használták fel a finanszírozáshoz.

Topolya 30 ezer lakosú, többségében (57 százalékban) magyarlakta település, a város polgármestere 5,5 hektárt biztosított az építkezésre. A térségben nem ez az első futballberuházás: Mészáros Lőrinc, a felcsúti futballklub vezetője korábban jelképes összegért vette meg a horvát első osztályban szereplő Eszék futballklubját, amelyben azóta - pénzt nem kímélve - komoly fejlesztéseket hajtott végre.